Over de snelle tomatensoep (Indiase stijl)
Zo simpel kan een snelle tomatensoep zijn. Dit is er eentje met invloeden uit India. Dat komt in dit recept vooral door de garam masala.
Garam masala is een geroosterd mengsel van specerijen. Het recept voor dit mengsel is afkomstig uit India. De bereidingswijze verschilt sterk van streek tot streek. Je hoeft hiervoor niet speciaal naar de toko, de meeste supermarkten verkopen het ook.
Een recept bevat bijvoorbeeld de volgende kruiden:
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
- korianderzaad
- komijnzaad
- paprikapoeder
- zwarte peper
- kaneel
- korianderblad
- kardemom
- laurierblad
- kruidnagel
- cayennepeper
Daarnaast bevat de snelle tomatensoep ook rode peper, knoflook en gember. Samen met de kruiden in de garam masala wordt het een ideale mix waar allerlei gezondheidsvoordelen aan gekoppeld worden.
Gember schijnt helemaal zo’n wondermiddeltje te zijn. Er wordt ook best veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van gember. Onderzoek spreekt over het spierherstel na inspanning tot aan verlichting bij artrose en misselijkheid. Het schijnt zelfs bijwerkingen van chemo te verminderen. Het is in elk geval een hele waslijst aan voordelen.
Kortom, gember is een ideale toevoeging aan deze snelle tomatensoep. En het is vooral ook erg lekker! 😀 .
Het enige dat je dan nog toe hoeft te voegen zijn de gepelde tomaten en wat water. Dat is alles wat je nodig hebt voor deze lekkere snelle tomatensoep Indiase stijl.
Want hoe leuk gezond ook is, het wordt nog leuker als het ook echt lekker is! Toch? Nou, dat is deze simpele snelle tomatensoep zeker weten!
Ik zou zeggen, eet smakelijk en geniet ervan.
Het snelle tomatensoep (Indiase stijl) recept
- 1 theelepel garam masala
- 400 gram gepelde tomaten
- 2 theelepels geraspte gember
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel kokosolie
- 7,5 gram koriander
- 4 stuks Patak's 4 Mini naans knoflook-koriander
- 1 stuk rode peper
- 0,5 liter water
- 1 beetje zout
- Doe als eerste het water in een waterkoker (zo verkort je de bereidingstijd nog iets extra).
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius i.v.m. het naanbrood. Verwarm het brood (volgens de instructies op de verpakking) in de oven zodra deze op temperatuur is.
- Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper vervolgens in kleine stukjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Rasp de gember.
- Doe een eetlepel kokosolie in een pan.
- Fruit de rode peper, de knoflook, en de gember samen met de garam masala.
- Voeg de gepelde tomaten toe samen met het water.
- Mix het geheel tot een egale soep met een staafmixer.
- Breng het geheel aan de kook.
- Hak ondertussen de koriander fijn.
- Zodra de soep kookt kun je de pan van het vuur halen.
- Roer de koriander door de soep.
- Breng de soep op smaak met een beetje zout.
- Serveer de soep met het naanbrood
- Klaar is de snelle tomatensoep Indiase stijl. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Deze ook maar gelijk gemaakt , voorraadje in de vriezer. Verrassende combinatie met de koriander.
Geweldige combinatie met de masala! Was bij de eerste hap de koriander vergeten maar deze maakt het helemaal af. Heb wel verse tomaten gebruikt, iets langer bezig maar dan wel helemaal vers. Jammie!!!
Wanneer je wat extra tijd hebt dan is vers zeker nog lekker. Goed te horen dat je het lekker vond!