Over soep van avocado
Heel eerlijk…. deze avocado soep moet je kunnen maken binnen 15 minuten. Je moet dan wel tempo maken met het snijden van de groentes. Let wel op je vinger! Het hoeft ook niet allemaal super fijn, geef de blender ook nog wat te doen.
Wist je dat avocado een vrucht is en dus in de categorie fruit valt? Fruit levert in de regel weinig calorieën en veel vitamines, mineralen en voedingsvezels. Fruit levert ook koolhydraten. Daarnaast bevat fruit een groot aantal bioactieve stoffen, zoals carotenoïden, lycopenen en flavonoïden. Fruit bevat ook zuren en suiker. Avocado is echter een van de weinige vruchten die relatief veel vet en dus ook veel calorieën bevatten. Het zijn echter wel de onverzadigde vetten dus essentiële vetten.
Had je ooit gedacht dat je zo’n lekkere soep zelf zo snel kon maken? Probeer het eens. Echt de moeite waard!
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het soep van avocado recept
- Snijd de avocado door midden. Verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe het in de blender. Snipper de sjalotjes, snijd de komkommer in plakjes, pak de hand vol spinazie en pers het teentje knoflook uit. Doe dit alles in de blender.
- Giet de 500 ml groentebouillon en het sap van 1 limoen erbij. Mix het geheel in de blender.
- Het kan zowel met warme bouillon (tablet + kokend water) als met koude bouillon.
- Warm de soep (verder) op in een pannetje. Let op, alleen opwarmen. Niet laten koken. Breng het op smaak een beetje sojasaus en roer er de vier eetlepels vers gehakte koriander doorheen.
- Schenk de soep uit in diepe borden en garneer eventueel met een paar blaadjes verse koriander.
- Maak je de soep voor het avond eten? Serveer er dan wat speltbrood bij mocht je denken hier niet genoeg aan te hebben.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Il maak pannenkoek met banana en avocado maar vraag ik me af of de fruit op zo een manier wel mag koken.
Elke fruitsoort heeft zijn eigen speciefieke smaak en karakter, maar je kunt ze allemaal koken.
Weer eens wat anders maar de volgende keer doe ik het zonder limoen.
Is de soep ook lekker zonder bouillon? Zo ja, waarmee kan ik het ‘t beste vervangen? Groentebouillon zelf maken kost veel tijd en bouillonblokjes zijn weer erg ongezond.
Ik denk dat je bedoelt dat je graag smaakversterkers wilt vermijden. Dat kan, Zonnatura heeft bijvoorbeeld een bouillonblokje zonder smaakversterkers: http://www.ah.nl/producten/product/wi369364/zonnatura-tuinkruiden-bouillonblokjes.
Wil je helemaal geen bouillon gebruiken, dan kun je simpelweg vrij veel zout en wat kruiden toevoegen. Veel zout is ongezond, maar wanneer je geen bewerkte producten eet zul je nooit de bovengrens van 6 gram halen. Dan zouden je maaltijden veel te zout smaken.
Kan ik de soep ook invriezen en/ of later even opwarmen?? Dan kan ik het makkerlijker meenemen naar het werk…
Hi Ria, dat kan prima. De soep blijft in de vriezer zo’n 2-3 maanden goed. Eet smakelijk! Groetjes, Carlo
Supermakkelijke gezonde soep.
Geweldig als lunch! Mijn collega en ik hebben er volop van genoten 🙂
Top! En geen after lunch dip 😉
ik zou er niet 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook in doen…het smaakte lekker todat ik dat erbij deet zonde nu is hij veel te sterk van smaak…mijn maag draaid er van om!
Subliem! kom er maar op..
Soep van avocado’s maken, en weer zo’n super smakelijk (licht pittig) recept.