Soep van avocado
Spread the love!

Over soep van avocado

Heel eerlijk…. deze avocado soep moet je kunnen maken binnen 15 minuten. Je moet dan wel tempo maken met het snijden van de groentes. Let wel op je vinger! Het hoeft ook niet allemaal super fijn, geef de blender ook nog wat te doen.

Wist je dat avocado een vrucht is en dus in de categorie fruit valt? Fruit levert in de regel weinig calorieën en veel vitamines, mineralen en voedingsvezels. Fruit levert ook koolhydraten. Daarnaast bevat fruit een groot aantal bioactieve stoffen, zoals carotenoïden, lycopenen en flavonoïden. Fruit bevat ook zuren en suiker. Avocado is echter een van de weinige vruchten die relatief veel vet en dus ook veel calorieën bevatten. Het zijn echter wel de onverzadigde vetten dus essentiële vetten.

Had je ooit gedacht dat je zo’n lekkere soep zelf zo snel kon maken? Probeer het eens. Echt de moeite waard!

Het soep van avocado recept

Soep van avocado
Soep van avocado
Stemmen: 17
Score: 3.35
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Soep van avocado
Soep van avocado
Stemmen: 17
Score: 3.35
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de avocado door midden. Verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe het in de blender. Snipper de sjalotjes, snijd de komkommer in plakjes, pak de hand vol spinazie en pers het teentje knoflook uit. Doe dit alles in de blender.
  2. Giet de 500 ml groentebouillon en het sap van 1 limoen erbij. Mix het geheel in de blender.
  3. Het kan zowel met warme bouillon (tablet + kokend water) als met koude bouillon.
  4. Warm de soep (verder) op in een pannetje. Let op, alleen opwarmen. Niet laten koken. Breng het op smaak een beetje sojasaus en roer er de vier eetlepels vers gehakte koriander doorheen.
  5. Schenk de soep uit in diepe borden en garneer eventueel met een paar blaadjes verse koriander.
  6. Maak je de soep voor het avond eten? Serveer er dan wat speltbrood bij mocht je denken hier niet genoeg aan te hebben.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

11 Commentaar

  1. Is de soep ook lekker zonder bouillon? Zo ja, waarmee kan ik het ‘t beste vervangen? Groentebouillon zelf maken kost veel tijd en bouillonblokjes zijn weer erg ongezond.

    1. Ik denk dat je bedoelt dat je graag smaakversterkers wilt vermijden. Dat kan, Zonnatura heeft bijvoorbeeld een bouillonblokje zonder smaakversterkers: http://www.ah.nl/producten/product/wi369364/zonnatura-tuinkruiden-bouillonblokjes.

      Wil je helemaal geen bouillon gebruiken, dan kun je simpelweg vrij veel zout en wat kruiden toevoegen. Veel zout is ongezond, maar wanneer je geen bewerkte producten eet zul je nooit de bovengrens van 6 gram halen. Dan zouden je maaltijden veel te zout smaken.

  2. ik zou er niet 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook in doen…het smaakte lekker todat ik dat erbij deet zonde nu is hij veel te sterk van smaak…mijn maag draaid er van om!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *