Over het varkenshaasje met venkelsalade en peer
Oei, wat is het varkenshaasje met venkelsalade en peer een lekker gerecht! Daarnaast is deze salade ook weer super makkelijk te bereiden. Wel adviseer ik je de venkel te snijden met een mandoline. Dan kun je hele mooie dunne plakjes snijden.
In dit gerecht kun het varkenshaasje ook vervangen door eendenborst of een lekker stukje wild. Ik heb gekozen voor het varkenshaasje, omdat die het snelst te bereiden is. Natuurlijk is een varkenshaasje ook superlekker.
Deze salade kun je ook als lunchgerecht maken. Je kunt het vlees dan vervangen door wat geschaafde Parmezaanse kaas. Ook erg lekker!
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Welke variant ga jij maken?
Het varkenshaasje met venkelsalade en peer recept
- 1 eetlepel agavesiroop
- 1 eetlepel appelazijn
- 1/2 eetlepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 stuk peer
- 75 gram rucola
- 250 gram varkenshaas
- 400 gram venkelknol
- 75 gram waterkers
- Snijd de venkel bij voorkeur met een mandoline in hele dunne plakken. Doe de stukjes in een grote kom.
- Snijd de peer in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne plakken. Doe deze samen met de waterkers (zonder de dikke stelen) en de rucola in de grote kom.
- Zet alvast een braadpan op het vuur met boter of kokosolie. Zodra die heet genoeg is kun je de varkenshaasjes erin leggen.
- Meng voor de honing-mosterdvinaigrette de mosterd, agave siroop, appelazijn en olijfolie in een kleinere kom. Klop alles goed door elkaar. Breng het verder op smaak met een beetje zout en peper.
- Let op, de Dijonmosterd is erg scherp. Doe daar dus niet te veel van in de vinaigrette.
- Vergeet de varkenshaasjes niet, draai deze om zodra de eerste kant mooi bruin is geworden.
- Schep de vinaigrette over de venkelsalade en schep alles om. Schep de salade op aparte borden.
- Bak de varkenshaasjes af. Als je nog iets tijd over hebt, laat de haasjes dan nog even rusten. Als je ze direct snijdt, dan verliezen ze heel veel sap en dat zonde. Snijd ze dus vlak voor het opdienen in mooie dunne plakjes en garneer de salade ermee.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Het recept van de varkenshaas met venkel salade was echt heerlijk. Ik kon de waterkers en de agave siroop niet bij ons in de winkel kopen, maar heb deze vervangen door een mix van zachte sla met bietenblad en bio honing. De venkel geeft er samen met de honingmosterdvinaigrette een hele speciale smaak aan. Erg lekker. Heb ook meteen het boek besteld.
Dag Hans,
Allereerst gefeliciteerd met het de aanschaf van het boek. Ik hoop dat je er veel plezier van gaat hebben, dat gaat wel goed komen.
Goede keuzes heb je gemaakt om de waterkers en agavesiroop te vervangen. Is ook gelijk een leuke tip voor anderen.
Dank je wel voor het delen,
Carlo