Over de venkelsalade met avocado en zalm
Deze venkelsalade met avocado en zalm is erg lekker. Venkel schijnt goed te zijn voor de spijsvertering. Ook wordt er beweerd dat je er rustig van wordt.
Venkel is een plant die naar anijs smaakt. Venkel wordt als kruid gezien dit vanwege de takken en draadachtige bladeren, maar ook als groente. Dan vooral door de verdikking van de onderkant van de steel die aan de voet van de plant groeit. Dat is de venkelknol. Een leuk feitje is dat de venkelplant kan tot boven manshoogte groeien.
Venkel is een slanke en gezonde groente, 100 gram levert slechts 12 kcal en venkel bevat veel vitamine C, vitamine B, wat vitamine A en mineralen als kalk en ijzer.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het venkelsalade met avocado en zalm recept
- 1 stuk avocado
- 1 eetlepel citroensap
- 2 stuks eieren
- 100 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 300 gram venkel
- 1 beetje zout
- Kook als eerste het ei. Dat duurt het langst, dus het is goed om daarmee te beginnen. Kook het ei ongeveer 7 minuten in kokend water.
- Snijd vervolgens de venkel in dunne reepjes.
- Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees eruit. Dan heb je de avocado gelijk in blokjes.
- Snijd de gerookte zalm in reepjes en voeg deze toe.
- Zet vervolgens een klein anti aanbak pannetje op het vuur en rooster daarin de pijnboompitten totdat ze beginnen te verkleuren.
- Maak de dressing door de eetlepel olijfolie, de eetlepel pesto en de eetlepel citroensap met elkaar te vermengen.
- Mix het geheel goed door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gerecht over twee borden of kommen en strooi er de pijnboompitten overheen en leg het ei bovenop.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ben sinds 3weken aan het Atkins dieet en 5 kg afgevallen met dit soort recepten. Gebruik meer gezonde olien en vette vis eet ook witte vis en heel veel groenten. Laat alle pasta,rijst en witbrood staan. Tel koolhidraten i.p.v. calorieen. Eet nu ook het vet van vlees en matig spek. Geen gierende honger meer, wat ik wel had toen ik nog calorieen telde.
Wat een mooi resultaat, gefeliciteerd! Om af te vallen hoe je inderdaad niet minder te eten. Je kan zelfs 8kg groenten per dag eten zonder aan te komen :-D. En het is allemaal nog voedzamer en gezonder ook.
Mijn eerste recept van supersnel gezond wat ik heb uitgeprobeerd. Heb het net op, een heerlijk zondagse lunch. Of beter goddelijk. En verrassend. Wat een goede combi van smaken. Kijk al uit naar het uitproberen van andere recepten!
Hoi Marijke, goed te horen! Dankjewel voor je berichtje, Carlo
Hoi.
Wordt de venkel in dit gerecht rauw gegeten?
Hi Marla, ja inderdaad. Snijd het daarom dun, dat maakt het smaakvoller. Groetjes, Carlo
Heerlijk met zomerse tropische temperaturen !
Voedzaam en snel klaar te maken. Ook in de koele ochtend
Dank je wel
Goed te horen!
Lijkt me erg lekker dus dat wordt mijn maaltijd vanavond, maar wat doe ik met de zalm?
Dank voor de tip! Ik heb zalm-stap toegevoegd.