Zeewolffilet met courgette tomaat en zeekraal
Spread the love!

Over de zeewolffilet met courgette, tomaat en zeekraal

Deze zeewolffilet met courgette, tomaat en zeekraal is echt een sjiek, lekker en super gezond recept. Natuurlijk ook gemakkelijk en snel te bereiden.

Over vis wordt gezegd dat het goed is voor de gezondheid. De reden daarvoor zijn de visvetzuren. Die zijn goed voor hart- en bloedvaten.

Daarnaast zit er ook jodium in vis en zeekraal. Jodium is de bouwsteen van het schildklierhormoon “thyroxine”. Een functie hiervan is het op peil houden van de stofwisseling. In de schildklier is een voorraad jodium aanwezig. Hierdoor kun je een tekort in de voeding pas na vele jaren opmerken.

Jodium komt voor in gejodeerd zout, brood (gebakken met gejodeerd zout), zeevis en schelpdieren. Een volwassene heeft 150-300 mcg (microgram) per dag nodig. Eet je geen brood, dan is dit recept een ideale bron van jodium.

Het zeewolffilet met courgette, tomaat en zeekraal recept

Zeewolffilet met courgette tomaat en zeekraal
Zeewolffilet met courgette, tomaat en zeekraal
Stemmen: 26
Score: 3.81
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Zeewolffilet met courgette tomaat en zeekraal
Zeewolffilet met courgette, tomaat en zeekraal
Stemmen: 26
Score: 3.81
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet eerst een pan met een laagje water op het vuur en hang hier een stoommand in. Die gebruiken we straks om de zeekraal te stomen. Zodra het water kookt, kun je het vuur omlaag draaien. Zorg wel dat het water zachtjes blijft koken.
  2. Snijd de courgette doormidden. Snijd de courgette vervolgens in 8 plakken. Doe een eetlepel olijfolie in een kom en voeg er wat zout en peper aan toe. Smeer de plakken courgette in met de olijfolie. Houd de courgette nog even apart, deze gaan we zo grillen.
  3. Hak de knoflook fijn en snipper het uitje. Doe deze samen met een beetje boter in een steelpan en fruit de knoflook en het uitje.
  4. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en voeg die toe aan de knoflook en het uitje. Warm het geheel kort op. Schep het vervolgens uit de pan in een kom. Dek de kom af en zet hem even apart.
  5. Strooi een beetje zout en peper over de zeewolffilet. Doe een beetje boter in de pan waar de knoflook, ui en tomaat in zaten. Voeg een theelepel Dijonmosterd toe. Meng alles goed met een houten spatel.
  6. Nu gaan we alles tegelijk doen. De courgette moet zo’n 5 minuten grillen, de zeekraal zo’n 5 minuten stomen en de zeewolffilet zo’n 5 bakken.
  7. Begin eerst met een grillpan op hoog vuur. Leg hier de plakken courgette in. Draai deze na zo’n 2,5 minuut om.
  8. Leg dan de zeewolffilet in de pan met jus van boter en Dijonmosterd. Draai de zeewolffilet na zo’n 2-2,5 minuut om.
  9. Leg als laatste de zeekraal in de stoommand en doe de deksel op de pan.
  10. Draai de courgette om, draai de zeewolf om na de beschreven tijd. Houd het ook even goed in de gaten, het mag natuurlijk niet aanbranden.
  11. Haal alle pannen van het vuur en maak de borden op. Leg op elk bord 4 plakken courgette. Leg de zeewolffilet hier bovenop. Schep de tomaat erover en leg als laatste de zeekraal er bovenop.
  12. Klaar is de zeewolffilet met courgette, tomaat en zeekraal.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

10 Commentaar

  1. Heerlijk recept. smaakte voortreffelijk. Heb de zeewolf vervangen door kabeljauwhaasjes. Inderdaad bij de laatste hap was het commentaar, jammer zou nog wel wat lusten. Zo lekker dus.
    . ( De zeekraal en de kabeljauwhaasjes koop ik bij de Lidl)

    Bedankt Carlo.

    1. Hmmm, kabeljauwhaasjes, ook lekker. Goed te horen dat jullie het zo lekker vonden. Heel graag gedaan en dankjewel voor het leuke berichtje! 🙏

  2. Mijn zoontje van 3 heeft ook wat mee gegeten…
    De groene patatjes (lees: zeekraal) vond hij het lekkerst 🙂
    Maar het verklaart vast ook mijn score op de weegschaal. Misschien toch ook maar je andere boek bestellen…

    1. Groene patatjes :-), geweldig! Je kunt prima eerst testen wat er gebeurd als je de recepten van deze site eet. Mocht het niet baten om een of andere reden, dan zit er ergens een “lek”. Wil je daar mee aan de slag, dan is de digitale cursus Gezond Slank zeker uitkomst.

  3. Heerlijk, deze ga ik vaker maken!
    Wel een beetje weinig…
    Misschien een beetje quinoa erbij. Nog even kijken hoe ik dat dan op smaak breng. Misschien met extra tomaten, ui en knoflook? Of kom ik dan nooit op mijn gewicht?

    1. Hi Sylvia, dan ben je een grote eter :-D. Het is iets meer dan een kilo voedsel voor twee personen. Als je wilt afvallen, vul het dan inderdaad aan met extra groenten. Dat is de beste oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *