Tomatensoep

Tomatensoep

Deze rijkgevulde tomatensoep is echt briljant lekker. Het smaakt vooral zo goed door de Italiaanse invloeden van de kruiden en omdat het verse tomatensoep is. Natuurlijk ook weer supergezond en gemakkelijk te bereiden. Het eerste opgeschreven recept voor tomatensoep is gemaakt door Maria Parloa in 1872. Het recept van Joseph A. Campbell’s gecondenseerde tomatensoep uit 1897…

Salade met witte bonenpuree

Salade met witte bonenpuree

Deze salade met witte bonenpuree is supersimpel en erg lekker. De witte bonenpuree kun je ook als gezonde dip inzetten met wat losse rauwkost erbij. Ideaal. Je kunt de witte bonenpuree dus bijvoorbeeld als dip serveren bij stukjes komkommer, wortel, paprika, bloemkool, etc. Ideaal als gezonde snack en supersimpel te maken. Ik kies er bewust…

Zeewolffilet met courgette tomaat en zeekraal

Zeewolffilet met courgette, tomaat en zeekraal

Deze zeewolffilet met courgette, tomaat en zeekraal is echt een sjiek, lekker en super gezond recept. Natuurlijk ook gemakkelijk en snel te bereiden. Over vis wordt gezegd dat het goed is voor de gezondheid. De reden daarvoor zijn de visvetzuren. Die zijn goed voor hart- en bloedvaten. Daarnaast zit er ook jodium in vis en…

Vegetarische nasi met pindasaus

Vegetarische nasi met pindasaus

Dit is het recept voor vegetarische nasi. Nasi is de Indonesische en Maleisische term voor gekookte rijst. In Nederland wordt de term nasi (soms geschreven als “nassi”) vaak gebruikt om het gerecht nasi goreng aan te duiden. Wikipedia schrijft dat nasi op verschillende manieren klaargemaakt kan worden. Nasi putih (“witte rijst”) is gewone gekookte rijst,…

Chinese roerbakmix met biefstuk

Chinese roerbakmix met biefstuk

Deze Chinese roerbakmix met biefstuk is een supersnel en gezond recept. Dit serveer je met gemak binnen 15 minuten uit. Natuurlijk ook weer superlekker. De Chinese roerbakmix bevat pak­soi, ro­de ui, chi­ne­se kool, su­gar snaps en tau­gé. Deze is al voorgesneden. Ik hoor vaak de opmerking: “Dat is helemaal niet gezond”. Dat is echter niet…

Snelle Marokkaanse salade

Snelle Marokkaanse salade

Deze snelle Marokkaanse salade is echt heel snel te bereiden. Met 5 minuten kan hij al op tafel staan. De inspiratie komt uit de Marokkaanse keuken. De dressing die ik gebruik is een afgeleide van een traditionele marinade genaamd chermoula. Chermoula is een marinade die meestal gebruikt werd bij het marineren van vis. Tegenwoordig gebruikt men de…

Boerenkool met tomaat en cannellinibonen

Boerenkool met tomaat en cannellinibonen

Deze boerenkool met tomaat en cannellinibonen is een supergezond, lekker en snel te bereiden gerecht. De kokosmelk geeft het een Indiaas tintje. Er wordt veel geschreven over kokosmelk. Het voedingscentrum focust vooral op het verzadigde vet in kokos en schrijft: “Verzadigd vet staat erom bekend niet goed te zijn voor de gezondheid. Het verhoogt het…

Groene groenten met tahin dressing

Groene groenten met tahin dressing

Deze groene groenten met tahin dressing is een simpel recept en je kunt er gemakkelijk mee variëren. Het is vooral de tahindressing die het gerecht maakt. Het lijkt nogal een aardige lijst aan ingrediënten, maar het bereiden is echt supersimpel. Alle groenten in een stoommand en de rest door elkaar roeren voor de dressing. Groene…