Over het Jamie’s Hit and Run Traybaked Chicken recept
Deze Jamie’s Hit and Run Traybaked Chicken (de naam verklapt het al) heb ik “geleend” van Jamie Oliver. Soms heb ik totaal geen inspiratie. Wel wist ik dat ik zin had in iets met kip. Uiteindelijk vond ik dit recept. Ik heb het alleen een beetje aangepast zodat het beter past bij het eetpatroon achter Supersnel Gezond.
Jamie gebruikt 1,5 zoveel kip en geeft vervolgens aan dat het voor 4 personen is. Dat is vervolgens wat weinig. Daarom geeft hij als tip er wat bij te serveren zoals een salade of een beetje rijst, polenta of knapperig brood. Om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid groenten per persoon flink toeneemt, heb ik ervoor gekozen om alleen wat minder kip te gebruiken en het gerecht voor 2 personen te maken. Op deze manier zit je gelijk op een dikke 250 gram groenten per persoon. Bam! In één klap heb je de aanbevolen hoeveelheid groenten te pakken. 👍
Verder heb ik wat extra smaak toegevoegd door de gerookte paprikapoeder in te ruilen voor de Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix. Die bestaat ook voor een groot deel uit gerookte paprikapoeder, maar bevat ook nog allerlei andere lekkere smaakmakers. De ingrediënten zijn namelijk: tomaat, gerookte paprikapoeder, ui, kaneel, 7% kruidnagel, zwarte peper, laurier, knoflook, mosterdzaad, piment, korianderzaad, nootmuskaat, 2% anijszaad, komijnzaad, wortelstukjes, cayennepeper, rozenbloemblad. Zo geef je de Jamie’s Hit and Run Traybaked Chicken dus een rijkere en vollere smaakbeleving. Zoals je ziet bevat het potje kruidenmix geen zout. Ideaal! Op die manier kun je maximaal smaak toevoegen en erna zelf bepalen met hoeveel zout je het een boost wilt geven. Ik heb het al vaker gezegd: ik ben fan! 🙏
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
PS en ik ben nog steeds niet uitgenodigd door Jonnie Boer om een keertje te komen eten in ruil voor al deze gratis reclame 🙈😂.
PPS dit gerecht is de uitzondering op de regel. Het is wel binnen 15 minuten te bereiden, net als alle andere gerechten, alleen moet het daarna nog even een uurtje de oven in.
PPPS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het Jamie’s Hit and Run Traybaked Chicken recept
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 stuk gele paprika
- 1 theelepel Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix
- 300 gram kippendijen
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 beetje peper
- 1 stuk rode paprika
- 2 stuk rode ui
- 4 stuk tomaten
- 7,5 gram verse tijm
- 1 beetje zout
- Dit gerecht is supersimpel. Je snijdt de ingrediënten. Doet ze in een ovenschaal of braadslede en je gaart het gerecht in de oven. Dat is alles. Nu even stap voor stap.
- Verwarm eerst de oven voor op 180ºC.
- Snijd de tomaten in vieren en plaats ze in een grote ovenschaal of braadslede.
- Maak de uien schoon en snijd ze in grote partjes.
- Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in grove stukken.
- Voeg dit allemaal toe aan de schaal samen met de kippendijen.
- Plet de ongeschilde knoflookteentjes met de platte kant van een groot mes en voeg deze toe aan de schaal.
- Pluk de tijmblaadjes van de takjes en strooi deze over het gerecht.
- Strooi ook de Jonnie Boer Zwolsche stoof kruidenmix over het gerecht.
- Sprenkel de olijfolie over het gerecht.
- Voeg de balsamicoazijn toe.
- Strooi er wat zout en peper overheen.
- Hussel het geheel goed door elkaar, zodat alles goed bedekt is met de olijfolie, balsamicoazijn en de kruiden.
- Zorg er bij voorkeur voor dat de kip niet bedekt is door de groenten.
- Gaar het gerecht ongeveer 1 uur in de oven, of totdat de kip goudbruin en gaar is.
- Je kunt eventueel de kip tussendoor nog draaien en het sap uit de schaal over het gerecht sprenkelen, maar dit is niet noodzakelijk.
- Tip: door knoflookteentjes heel in hun schil te roosteren, zijn ze heel zoet. Knijp ze uit en garneer het gerecht hiermee.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Hoi Carlo,
Is het de bedoeling om de kip ook in stukjes te snijden? of moet je die heel laten?
Hi Maya,
Ik laat ze heel. Als het hele grote stukken zijn, dan snijd ik de stukken doormidden op het dunste gedeelte.
Eet smakelijk alvast!
Groetjes, Carlo