Over het post-workout salade recept
Deze post-workout salade zit boordevol eiwitten, essentiële voedingstoffen en de post-workout salade bevat relatief weinig calorieën.
Een ander woord voor eiwit is proteïne. leder mens heeft eiwitten nodig voor de opbouw en onderhoud van zijn lichaam. Eiwitten zijn eigenlijk de bouwstoffen van het lichaam, ongeveer 20% van ons lichaam bestaat hieruit. Het droge spiergewicht bestaat zelfs voor 75% uit proteïnen. Eiwitten zijn ook aanwezig in haar, huid en nagels.
Het continue vernieuwen en herstellen van beschadigd lichaamsweefsel vraagt veel eiwitten. Intensief sporten geeft ook een extra beschadiging aan spieren, vandaar dat het lichaam van sporters nog meer eiwit verbruikt.De enige manier om deze eiwitten binnen te krijgen is via ons voedsel. Deze salade bevat veel eiwitten, vandaar dat ik het ook de post-workout salade heb genoemd. Ofwel, het is een ideale salade voor na het sporten.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
‘Ziekte’ of traumata vragen ook om extra eiwitten. Hier zijn deze stoffen nodig voor het herstel van de beschadigde weefsels, bloedverlies en
herstel van het verloren lichaamsgewicht. Vooral brandwonden versterken de extra eiwitbehoefte.
Voor de gezonde volwassene wordt geadviseerd om dagelijks zo’n 0,75 gram eiwit/kg lichaamsgewicht/dag te nuttigen. Mensen die intensief sporten hebben iets meer eiwitten nodig. Bij brandwonden kan de eiwitbehoefte zelfs oplopen tot 2,5 gram eiwit/kg lichaamsgewicht/dag.
Kinderen en jongeren hebben per kilogram lichaamsgewicht meer eiwit nodig dan volwassenen omdat ze nog in de groei zijn. Vrouwen die zwanger zijn hebben extra eiwit nodig voor de placenta en het ongeboren kind. Vrouwen die borstvoeding geven, hebben extra eiwit nodig om moedermelk aan te maken.
Maar genoeg over eiwitten. Deze post-workout salade is vooral weer een heerlijke én gezonde salade.
Het post-workout salade recept
- 125 gram blauwe druiven
- 3 stengels bleekselderij
- 150 gram gebraden kipfiletplakjes caesar
- 1 stuk groene appel
- 150 gram hüttenkäse
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 30 gram walnoten
- 1 beetje zout
- Snijd de gebraden kipfiletplakjes in stukjes.
- Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
- Halveer de blauwe druiven.
- Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
- Doe alles in een grote kom en voeg de hüttenkäse, olijfolie en een beetje peper en zout toe.
- Hussel het geheel goed door elkaar en verdeel de post-workout salade over de kommen.
- Brokkel de walnoten in stukken en garneer het gerecht met de walnoten. Klaar is de post-workout salade!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Hi Carlo wij hebben deze al heel wat keren gegeten en vinden het heerlijk, en zo klaar. Ook de paarse zomersalade, vooral met de warme dagen een uitkomst. Geen warmte bron in de keuken.
Goed te horen dat jullie er zo van genieten! 🙏👍
Nog even een feedback! Ik heb het gemaakt met paksoi en het was heerlijk, lekker knapperig. Helaas geen mozarella light gevonden, dus gewone mozarella gebruikt – ach we hebben er heel erg van genoten, dus wat geeft het voor een keer. 😀😀😀
Goed te horen! Tof dat je het nog even laat weten. 🙏👍
Hoi Carlo,
Bedankt voor je uitgebreide antwoord, heel tof. Thanks!
Ik vind de paksoi een heel goed idee! Kan prima rauw gegeten worden en is ook lekker knapperig. Top!
De kaas, hmmm, fetakaas is wel heel erg lekker! 🙂 Maar ik ga zeker op de uitkijk voor de mozarella light! Nog niet gezien!
Bedankt!
Hoi Carlo!
Bleekselderij vinden we niet lekker, wat zou jij adviseren om daarvoor in de plaats te nemen wat dezelfde voedingswaarden heeft?
Misschien helemaal anders, maar met spercieboontjes daarvoor in de plaats?
Ook huttekase staat niet bovenaan ons lijstje 🙂 misschien die vervangen voor feta kaas?
Of verander ik met deze aanpassingen teveel de voedingswaarden en gaat het mooie van de hoeveelheid eiwitten er met deze aanpassing vanaf?
Hi Marjanne,
Bleekselderij kun je inderdaad prima vervangen door sperziebonen bijvoorbeeld. Paksoi kan ook erg lekker zijn, dat is weer wat frisser.
Hüttenkäse bevat vooral veel minder vet. Zou je dit vervangen door feta, wat op zich prima kan, dan bevat het gerecht per persoon 150 kcal meer en 15 gram meer vet (waarvan het overgrote deel verzadigd vet). Het kan dus wel, de salade is alleen niet mager meer.
Je hebt tegenwoordig ook light variant van mozzarella. Qua voedingswaarden zit je dan het dichtste bij hüttenkäse. Dat zal ook zeker lekker smaken in deze salade. Is dat een idee?
Groetjes, Carlo