Over het knuffel in een kom recept
Dit recept heb ik een knuffel in een kom genoemd, omdat het echt een hartverwarmend recept is. Het is niet extreem of pittig, gewoon hartverwarmend lekker!
Met dank aan Marian voor de inspiratie. Zij had zelf een nog snellere variant gemaakt, omdat ze het voor één persoon maakte. Ze koos voor de quinoa in mini blik van Bonduelle. Ook een prima keuze natuurlijk en dan is het gerecht helemaal supersnel klaar! Dan kun je alle ingrediënten bij elkaar doen en even kort (in de magnetron) verwarmen.
Ik zelf heb een lichte voorliefde voor bulgur, eigenlijk alleen maar omdat bulgur iets meer vezels bevat dan quinoa. Maar, voel je dus vrij om voor quinoa te kiezen.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
De basis van het gerecht is de Bonduelle Ratatouille à la Provençale. Het is een echte Ratatouille. Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Verschillende variaties van het gerecht worden gegeten in andere landen rond de Middellandse Zee. Deze versie bevat onder andere stukjes voorgebakken aubergine, stukjes courgette, tomatenpuree, stukjes ui, stukjes rode paprika en wat extra vierge olijfolie, klein beetje suiker, zout, knoflook en tijm. Dat kleine beetje suiker had misschien niet gehoeven, maar ik maak me er ook weer niet druk over. Suiker zelf is namelijk geen probleem, het is de mate waarmee de gemiddelde Nederlander het nuttigt. Eet je verder gezond, dan is dit kleine beetje verwaarloosbaar weinig.
De smaakmaker is de Jonnie Boer Baharat kruidenmix. Mijn moeder denkt nu: oh help, nog een potje kruiden… 🙈. Natuurlijk kun je zelf ook een mix maken, of voor een andere mix kiezen. Wel vind ik het een hele smaakvolle en warme mix. Het bevat 43% paprika, korianderzaad, zwarte peper, 9,9% kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel, cayennepeper. De mix draagt wel degelijk bij aan het knuffel-gevoel. Kies je voor iets anders? Kies dan iets wat in de buurt komt. Kies je een andere mix, let er dan op dat die mix niet vooral uit zout bestaat.
Conclusie? Het is een supersimpel en fijn gerecht. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de kruiden te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het knuffel in een kom recept
- 375 gram Bonduelle Ratatouille à la Provençale
- 150 gram Bulgur
- 250 gram cherrytomaten
- 1 theelepel Jonnie Boer Baharat
- 130 gram kikkererwten
- 7,5 gram koriander
- 500 ml water
- 1 beetje zout
- Vul een waterkoker met water. Kijk op de verpakking van de bulgur hoeveel water je nodig hebt voor het aantal personen waarvoor je het gerecht gaat maken.
- Halveer de cherrytomaten.
- Doe de Bonduelle Ratatouille à la Provençale, kikkererwten, cherrytomaten en Jonnie Boer Baharat kruiden in een pan en verwarm het geheel.
- Kook vervolgens de bulgur met een beetje zout, zo lang als aangegeven op de verpakking.
- Hak de koriander fijn.
- Verdeel de ratatouille en de bulgur over de kommen.
- Garneer het geheel met de koriander.
- Klaar is je knuffel in een kom.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.