Over het Aloo Gobi recept
Aloo gobi is een vegetarisch gerecht uit het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden. Snel te bereiden en superlekker!
Deze hartige bloemkool- en aardappelschotel is waarschijnlijk de meest voorkomende en eenvoudige plantaardige curry die je overal in India kunt vinden. Goedkoop, vullend en slechts toevallig vegan.
Aloo betekent aardappel. De aardappel is de basis van de Aloo Gobi. De vraag is alleen: welke aardappel? De meeste recepten zijn op dit punt vrij vaag. Het lijkt in de geest van dit zuinige gerecht om iets te kiezen wat je toevallig in huis hebt. Gezien het schillen veel tijd in beslag neemt en alle recepten op deze site snel te bereiden zijn, heb ik gekozen voor CêlaVíta Wokjes aardappelblokjes. Hier koos ik voor vanwege het formaat van de blokjes en de hoeveelheid.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Original price was: €19,50.€17,50Current price is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Original price was: €22,50.€17,50Current price is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Gobi betekent bloemkool. De bloemkool kan in dit geval al snel de pan in. De aardappelen zijn namelijk al voorgekookt, hierdoor zijn de aardappelen en de bloemkool tegelijk gaar.
Omdat aloo gobi meestal een redelijk droge schotel is, is er wat vloeistof nodig om de groenten te koken. Dit komt meestal in de vorm van tomaten of er wordt een klodder tomatenpuree toegevoegd. Ik koos voor de tomaten en voegde nog een klein beetje extra water toe.
De ui, gember en knoflook zijn de Indiase heilige drie-eenheid van basissmaken. De groene pepers geven een zachte warmte.
Voor de kruiden heb ik voor alleen de basis gekozen: komijn en kurkuma. Natuurlijk kun je ook een rijkere kruidenmix toevoegen. Bijvoorbeeld een Garam Masala kruidenmix, die je simpel kunt aanvullen met kurkuma. Ook erg lekker!
Server de Aloo Gobi gerust met wat rijst of bijvoorbeeld naanbrood. Let wel op, naanbrood is vaak niet vegan.
Ik ben benieuwd wat je van de Aloo Gobi vindt! Eet smakelijk alvast, Carlo
Het Aloo Gobi recept
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 450 gram CêlaVíta Wokjes aardappelblokjes
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 theelepel Jalapeño peperschijfjes
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel koolzaadolie mag ook olijfolie zijn
- 7,5 gram koriander
- 1 theelepel kurkuma
- 1 stuk rode ui
- 2 stuks tomaten
- 1 beetje zout
- Snijd de ui in halve maantjes.
- Hak de Jalapeño peperschijfjes fijn.
- Hak de knoflook fijn.
- Doe de koolzaadolie in een hapjespan met deksel en zet deze op het vuur.
- Voeg de komijnzaad toe.
- Rasp de gember en voeg deze toe.
- Voeg de ui, Jalapeño peperschijfjes en knoflook toe.
- Fruit dit kort.
- Voeg de CêlaVíta Wokjes aardappelblokjes toe.
- Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in hapklare stukken.
- Voeg de bloemkool toe.
- Voeg de kurkuma toe.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe.
- Hak de koriander fijn en voeg deze toe. Houd een klein beetje achter om het gerecht mee te garneren.
- Breng het op smaak met een beetje zout.
- Laat het geheel even pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan.
- Voeg wat water toe wanneer het gerecht te droog wordt.
- Verdeel het gerecht over de borden. Garneer het met het restje koriander. Klaar is de Aloo Gobi. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Vandaag dit recept gemaakt. Met gemberpoeder omdat ik geraspte gember als ingrediënt verkeerd geïnterpreteerd had, maar het was heerlijk! Ik ‘ken’ je nu al jaren en stop dan ineens weer met ‘supersnel gezond’ eten, vaak door omstandigheden, maar iedere keer dat ik het weer oppak, ben ik zo blij met de uitkomst van het recept dat ik dan kies. Dat werkt zo motiverend! Dankjewel!
Daar word ik dan ook weer blij van, dankjewel voor het delen!
Vanavond dit recept klaargemaakt. Ik heb als aardappel krieltjes in de schil gebruikt even voorgekookt. Het gerecht was echt vullend, hoeft voor ons geen naanbrood of rijst bij. Heerlijk zo. En ja ik heb de garam masala kruiden gebruikt. We hebben heerlijk gegeten.
Dankjewel voor dit fijne berichtje! 🙏 👍