Over het baba ganoush soep recept
Baba ganoush is een overheerlijke auberginepuree uit de Mediterrane keuken. Dit idee heb ik als basis gebruikt voor deze simpele, maar superlekkere soep!
Ik kwam op het idee door een smaakbijbel die ik af en toe gebruik om inspiratie op te doen. In die smaakbijbel staan duizenden ingrediënten, alfabetisch gerangschikt en met kruisverwijzingen. Dit biedt een schat aan spectaculaire smaakcombinaties. Bij de aubergine stond de tip voor een baba ganoush soep. Deze tip heb ik verder uitgewerkt tot dit recept.
Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om de aubergine eerst te roosteren, zodat het die heerlijke rokerige smaak krijgt. Als alternatief zou je die rokerige smaak ook een beetje kunnen imiteren door wat gerookte paprika toe te voegen. Beide heb ikzelf niet gedaan. Ik vind de baba ganoush soep zo ook lekker genoeg.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Original price was: €19,50.€17,50Current price is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Original price was: €22,50.€17,50Current price is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Even een kleine toelichting qua de gekozen ingrediënten. Ik heb voor de AH bospaddestoelenfond gekozen in plaats van een bouillonblokje bijvoorbeeld. In de eerste plaats omdat ik een beetje fan begin te worden van deze soorten fond van de AH. Ze hebben verschillende soorten. Al die soorten zijn hoog op smaak, zonder dat ze extreem veel zout bevatten. Wat vaak wel het geval is met andere soorten fond of bouillon en te veel zout is écht ongezond. Ik koos in dit geval voor de bospaddestoelenfond, omdat ik het gerecht wilde maken zonder dierlijke producten.
Let wel, er zit relatief weinig zout in, maar het is best nog wel aardig wat. Per persoon komt het neer op 1,5 gram zout. Dit is vergelijkbaar met 2 boterhammen met kaas. Het is dus ook weer niet overdreven veel, maar blijf wel opletten met zout. Het advies is om per dag niet meer dan 6 gram zout te nuttigen. Deze baba ganoush soep past dus wel gewoon prima binnen een gezond eetpatroon, ondanks die hoeveelheid toegevoegde zout.
Maar even terug naar de smaak van deze baba ganoush. Ikzelf vind hem erg lekker en thuis is hij ook goedgekeurd (ondanks dat mijn vrouw niet zo van aubergine houdt 😃).
Ik ben benieuwd wat jij van deze baba ganoush soep vindt, laat het mij even weten. Dat vind ik altijd leuk om te horen 🙏👍.
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het baba ganoush soep recept
- 380 gram AH bospaddestoelenfond
- 1 stuk aubergine
- 250 gram cannellinibonen
- 2 theelepels komijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 30 gram tahin
- 390 gram tomatenblokjes met knoflook
- 1 stuk ui
- 7,5 gram bladpeterselie
- Snijd de uit in halve maantjes.
- Fruit de ui in olijfolie in een hoge pan.
- Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakken.
- Voeg de aubergine toe aan de ui.
- Voeg de cannellinibonen toe.
- Voeg de bospaddestoelenfond toe.
- Voeg de tomatenblokjes met knoflook toe.
- Voeg de tahin toe.
- Voeg de komijn toe.
- Breng het geheel aan de kook en kook de soep totdat de aubergine zacht geworden is.
- Blend het geheel met een staafmixer tot een egale baba ganoush soep.
- Hak de peterselie fijn en roer deze door de baba ganoush soep.
- Klaar is de baba ganoush soep. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Al een paar keer gemaakt. Heerlijk
Fijn om te lezen, dankjewel voor het delen!
Dankjewel voor dit fijne berichtje! En je kunt de koriander ook vervangen door peterselie. Dat geeft een compleet andere smaakbeleving, maar daar gaat je vrouw juist blij van worden denk ik 😉👍
Carlo, ik vond het een heerlijke soep. Mijn vrouw vond de soep wat minder. Ze vond de koriander iets te veel. Wij genieten iedere dag weer van de vele heerlijke gerechten. Onze complimenten!!
Ik zie dit berichtje net pas, nu ik de soep zelf aan het maken ben. Goed te horen en dank voor de complimenten! 🙏👍
Ik ben lekker bezig. Ik zie nu dat ik al wel had gereageerd, maar niet als reactie op je berichtje. Ach, beter twee keer reageren dan vergeten te reageren 🤪