Pitabroodje met falafel en hummus
Spread the love!

Over het pitabroodje met falafel en hummus

Het pitabroodje met falafel en hummus is zo lekker, dat je bijna denkt dat het in de categorie fast-food valt. Snel, maar met veel gezonde groenten!

Falafal is vooral bekend in Griekenland, Syrië, Irak en Saoedi-Arabië. Het wordt ook wel Alpagh genoemd (in Yemen). Het wordt gemaakt van groenten zoals 2 soorten bonen of van kikkererwten. Deze worden voor langere tijd in water geweld om erna vermalen en gekneed te worden. Daarna wordt het gefrituurd in hete olie in de vorm van tabletten.

De ingrediënten in Saoedi-Arabië zijn; kikkererwten, ui (naar smaak), peterselie, koriander, komijn, zout en peper. Er gaat ook niets boven zelfgemaakte falafel. De kant-en-klare falafel die ik voor dit gerecht heb gekozen haalt het niet bij de zelfgemaakte. Maar zelf maken lukt niet in een kwartiertje. Daar ben je echt wel wat langer mee bezig. Toch de moeite waard om een keer te proberen, als je wat meer tijd hebt.

Falafel wordt vaak gegeten met een saus van kikkererwten, tahini en limoen (hummus), salade, sumak (een rood-paarsachtig kruid met een citroensmaak) en zout. Het brood wat erbij geserveerd wordt noemen ze ook falafel. Wij noemen het ook wel een pita-broodje.

Het is een ideaal gerecht voor vegetariërs.

Het pitabroodje met falafel en hummus recept

Pitabroodje met falafel en hummus
Pitabroodje met falafel en hummus
Stemmen: 23
Score: 3.52
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Pitabroodje met falafel en hummus
Pitabroodje met falafel en hummus
Stemmen: 23
Score: 3.52
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Je kunt de falafel opwarmen in de oven (volgens de verpakking). Verwarm de oven voor op 180 graden. De falafel moet ongeveer 6-8 minuten en het pitabroodje net iets korter. Leg die 1-2 minuten later erbij.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine reepjes. Het snijden met een mandoline kan hier helpen.
  3. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze toe aan de komkommer.
  4. Snijd vervolgens de radijsjes in dunne plakjes. Doe dit bij de komkommer en de tomaatjes.
  5. Hak de munt en peterselie grof en voeg ook dit toe. Hussel het geheel goed door elkaar.
  6. Maak de dressing door de 100 gram hummus te mengen met de 2 eetlepels citroensap en de eetlepel olijfolie.
  7. Verdeel alles over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

7 Commentaar

  1. Website pas ontdekt en nu al 2 keer dit gerecht gemaakt, heel erg lekker! we hebben nog wat avocado toegevoegd..

  2. Een heerlijk recept! Zelf eet ik het met een dip van Griekse yoghurt, honing en een beetje limoensap. Lekker fris bij de kruidige burger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *