Over de eendenborstfilet met pittige salade
Eendenborstfilet met pittige salade, wat een top recept (al zeg ik het zelf). Ik kwam erachter dat ik nog geen gerecht had met eendenborstfilet. Nu wel :-).
Eendenborstfilet is het allerlekkerste als je echte wilde eendenborstfilet koopt. Je kunt het ook krijgen in de supermarkt, maar dan is het gekweekte wilde eendenborst. Ik blijf het een raar concept vinden, “wild” en “gekweekt”. Wil je er meer over weten? Kijk dan eens deze vermakelijke aflevering van de Keuringsdienst van Waarde: http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/11-11-2010/RVU_104760
Zover over de eendenborstfilet. Het is nu tijd voor het recept.
-
Het boek âAfvallen is k*tâ
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je Ă©cht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek âEen Bron Van Energieâ
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Het eendenborstfilet met pittige salade recept
- 200 gram eendenborstfilet
- 1/2 eetlepel komijnpoeder
- 1 stuk komkommer
- 7,5 gram koriander
- 1/2 stuk limoen
- 7,5 gram munt
- 1 stuk paprika
- 1 beetje peper
- 1 theelepel rauwe honing
- 1 stuk rode peper
- 100 gram spinazie
- 1 beetje zout
- Zet een kleine steelpan met een goede anti-aanbaklaag op het vuur.
- Start eerst met de eendenborstfilet. Snijd het vet in dunne reepjes.
- Draai de eendenborstfilet om en kruid die kant met wat komijnpoeder, peper en zout. Leg vervolgens de eendenborstfilet met de vetkant naar beneden in de pan. Gebruik geen vet. Gebruik daarom wel een goede pan. Het vet van de eendenborst is meer dan voldoende.
- Braad de eendenborstfilet zoân 30 seconden op hoog vuur en zet daarna het vuur wat lager. Braad de eendenborstfilet vervolgens zoân 6 minuten op halfhoog vuur. Eerst de kant met het vet.
- Draai de eendenborst daarna om en braad die kant nog zoân 4 minuten, ook op halfhoog vuur. Het doel is een mooi rosĂ© stukje vlees. De exacte braadtijd is afhankelijk van de dikte van de eendenborst.
- Zoals je ziet, heb je tussendoor erg veel wachttijd. Gebruik die wachttijd om alle groenten te snijden.
- Leg eerst de spinazie op de borden. Snijd vervolgens de komkommer en de paprika in kleine blokjes. Maak de rode peper schoon en verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn en hak de munt en koriander. Doe dit alles in een grote kom.
- Maak de dressing door het limoensap te vermengen met de theelepel rauwe honing. Schenk deze vervolgens over de groenten en hussel het geheel goed door elkaar. Verdeel de groenten vervolgens over de borden.
- Haal de eendenborstfilet uit de pan en snijd deze in mooie dunne plakken. Verdeel het over de borden.
- Klaar is de eendenborstfilet met pittige salade.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Snijd het vet in dunne reepjes (zie de foto).
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.