Over het California-roll bowl recept
Deze California roll bowl is gebaseerd op een sushi roll welke inside-out gerold is met surimi, avocado en komkommer.
Een California roll of California maki is een makizushi sushi roll welke binnenstebuiten wordt gerold en komkommer, krab of imitatie krab en avocado bevat.
Soms wordt krabsalade vervangen door de krabstick (Surimi sticks) en vaak wordt de buitenste laag rijst van een inside-out roll bestrooid met (geroosterde) sesamzaadjes of viseitjes zoals tobiko van vliegende vissen.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
De California roll behoort tot een van de meest populaire sushi-stijlen in Canada en de Verenigde Staten. De California roll heeft invloed gehad op de wereldwijde populariteit van sushi en op het inspireren van sushichefs over de hele wereld om niet-traditionele sushi-gerechten te creëren.
Ik doe daar met dit California-roll bowl recept nog een flinke schep bovenop. Ik rol niets en heb de sushirijst vervangen door bloemkoolrijst. Zo krijg je een eiwitrijk en koolhydraatarm gerecht met lekker veel groente dat ook nog eens erg lekker is!
Voor de smaak voeg ik de Saitaku Sushi ginger toe. Sushi ginger krijg je er meestal apart bij geserveerd als je sushi gaat eten. Ikzelf ben dol op gember. Vind jij gember niet lekker? Voel je dan vrij om dit weg te laten. Dat kan prima.
Verder voeg ik geen sojasaus toe. Het gerecht is al zout genoeg. Mede door de sushi-azijn. Sushi-azijn is vrij zout. Nu kies ikzelf wel voor een sushi-azijn die niet zo zout is als de sushi-azijn uit de supermarkt. Die van de Albert Heijn bevat zo’n 10 gram zout per 100 ml en vrij weinig smaak. Het smaakt vooral naar zout. Daarom kies ik voor Uchibori Sushi Vinegar. Deze is verkrijgbaar bij een groothandel, zoals de Sligro, of een toko. Die bevat een kleine 6 gram zout per 100 ml. Dat is nog steeds veel te noemen, maar deze smaakt echt een stuk beter dan de sushi-azijn uit de supermarkt. Als je niet nog extra zout toevoegt, dan valt het qua zout ook allemaal wel mee. Je gebruikt slechts een eetlepel (12 ml), dat komt neer op 0,7 gram zout voor 2 personen. Dat is helemaal prima.
Een lang verhaal kort? Ik ben benieuwd wat jij van deze California roll bowl vindt! Laat het even weten in een reactie hieronder. Dankjewel alvast, Carlo
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de kruiden te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het California-roll bowl recept
- 1 stuk avocado
- 10 gram bieslook
- 400 gram bloemkoolrijst
- 1 eetlepel halvanaise
- 200 gram hüttenkäse
- 0,5 stuk komkommer
- 10 gram Saitaku Nori snack
- 20 gram Saitaku Sushi ginger
- 10 gram sesamzaadjes
- 200 gram Surimi sticks
- 1 eetlepel sushi-azijn
- 1 theelepel wasabi
- Doe de bloemkoolrijst in een grote kom.
- Voeg de hüttenkäse toe.
- Voeg de sushi-azijn toe.
- Snijd de komkommer in blokjes en voeg deze toe.
- Snijd de surimi sticks in schuine plakken en voeg deze toe.
- Hak de Saitaku Sushi ginger fijn en voeg deze toe.
- Hussel het geheel goed door elkaar tot er een soort sticky rice ontstaat.
- Verdeel de sticky bloemkoolrijst over de kommen.
- Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster. Lepel het vruchtvlees uit de schil en leg de avocado op de sticky bloemkoolrijst.
- Snijd de bieslook in dunne ringetjes en strooi deze over de sticky bloemkoolrijst en de avocado.
- Garneer het geheel met de sesamzaadjes.
- Maak wasabimayonaise door de halvanaise met de wasabi te mengen. Verdeel het over de kommen.
- Garneer het gerecht met de Saitaku Nori snack.
- Klaar is de California-roll bowl. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ontzéttend lekker! Wat een superidee diebloemkool te mengen met hüttenkase! Echt sticky en heerlijke smaak. Ipv de gemberstukjes gebruikte ik gembersiroop (Aziatische schap in de supermarkt) en ik voegde op het bord nog een beetje soyasaus toe. Heerlijk ook die gedroogde zeewier er crispy bij. Ben al aan het broeden op varianten.
Dag Els,
Dankjewel voor de leuke reactie! En je kunt met die basis inderdaad alle kanten op.
Hierbij alvast wat extra inspiratie:
https://supersnelgezond.nl/low-carb-mango-sushi-rice-met-zalm/
https://supersnelgezond.nl/sushi-bowl-met-bloemkoolrijst/
https://supersnelgezond.nl/koolhydraatarme-sushi/
En met gezonde groeten natuurlijk,
Carlo