Over het Chinese stir-fried chicken recept
Chinese stir-fried chicken is weer zo’n lekker en simpel gerecht met bloemkoolrijst, dus koolhydraatarm. Daarbij bevat dit recept weer meer dan 300 gram groenten per persoon! BAM! Ideaal toch? Zeker in een tijd waarin bijna niemand de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten haalt.
In dit recept maak ik gebruik de Jonnie Boer Chinese 5 Spice kruidenmix. Ik gebruik deze kruidenmixen wel vaker en ben dan ook echt fan van deze lijn. Allereerst omdat het supersmaakvolle combinaties zijn en ten tweede omdat de kruidenmixen geen zout bevatten. Zo kun je lekker veel smaak toevoegen en vervolgens zelf bepalen of en hoeveel zout je wilt gebruiken. Ideaal! Zeker gezien andere kruidenmixen voornamelijk uit zout bestaan en dat is niet handig. Nederlanders gebruiken dagelijks gemiddeld 8-10 gram zout. Dat is meer dan de 6 gram die de richtlijn voorschrijft en te veel zout is ongezond. Het te veel aan zout komt niet eens uit het zoutvaatje in de keuken. De belangrijkste bonnen voor zout zijn namelijk: brood (26%), vleesproducten (15%) en kaas (10%). We krijgen dus heel veel zout binnen door bewerkte producten. De oplossing is simpel: minder bewerkte producten eten en zout met mate gebruiken tijdens het koken. Daar helpt deze kruidenmix enorm mee.
In Nederland eet de helft van de bevolking nauwelijks of geen peulvruchten. Dat is zonde, want er zitten gezondheidsvoordelen aan het eten van peulvruchten en ze kunnen een gerecht superlekker maken. De Gezondheidsraad adviseert ook om wekelijks peulvruchten te eten.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Dit alles maakt dit gerecht weer supergezond! En lekker natuurlijk 😉.
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het Chinese stir-fried chicken recept
- 400 gram bloemkoolrijst
- 3 stuks bosuitjes
- 1 stuk gemberbolletjes
- 2 eetlepels gembersiroop of het vocht van de gemberbolletjes
- 1 eetlepel Jonnie Boer Chinese 5 Spice
- 300 gram kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 stuk rode paprika
- 1 beetje sambal
- 2 eetlepels sojasaus
- 265 gram zwarte bonen
- Hak de knoflook fijn.
- Hak het gemberbolletje fijn.
- Doe de knoflook en de gember in een kom.
- Voeg de olijfolie toe.
- Voeg de sojasaus toe.
- Voeg de gembersiroop toe.
- Jonnie Boer Chinese 5 Spice toe en meng het geheel tot een marinade.
- Snijd de kip in blokjes.
- Voeg de kip toe aan de marinade en hussel het geheel goed door elkaar.
- Zet een wok op het vuur.
- Bak hierin de kip mooi bruin.
- Snijd ondertussen de paprika in blokjes.
- Spoel de zwarte bonen af.
- Voeg de paprika en de zwarte bonen toe aan de kip zodra de kip mooi bruin is gebakken.
- Roerbak het geheel nog even kort.
- Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Voeg het overgrote deel van de bosuitjes toe aan de kip en houd een klein beetje achter.
- Haal de wok van het vuur en voeg de bloemkoolrijst toe. Hussel het geheel goed door elkaar.
- Verdeel de Chinese stir-fried chicken over de kommen.
- Garneer met het restje bosuitjes.
- Serveer met een beetje sambal.
- Klaar is de Chinese stir-fried chicken. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Het klinkt heel lekker maar ik lust geen paprika waar mee kan je dat het beste vervangen?
In dit geval zou ik gaan voor 2 tomaten. Die geven een wat hartige smaak aan het gerecht en maken het ook wat smeuïger. Kortom, een ideale vervanger.
Ziet er goed uit😀,
Hoe moet je de zwarte bonen voorbereiden? Of zijn ze kant en klaar uit blik?
Ben benieuwd, zou dit recept kraag willen maken.
Ik gebruik inderdaad de bonen uit blik. Die zijn al voorgekookt, je hoeft ze dus alleen maar toe te voegen en te verwarmen. Eet smakelijk alvast!
Super lekker ik heb iets neer knoflook gebruikte
Goed te horen en een beetje meer knoflook mag natuurlijk altijd :-D.