Courgette salade met paprika en bleekselderij
Spread the love!

Over de courgette salade met paprika en bleekselderij

Deze courgette salade met paprika en bleekselderij wordt een super lekker, snel en gezond recept door de dressing. Echt weer een top maaltijd!

Voordat ik aan Supersnel Gezond punt NL begon, zou ik nooit verwacht hebben dat een salade zoals deze, echt lekker zou kunnen zijn. Ik heb het al vaker gezegd, maar de dressing maakt echt het verschil.

Druivenpitolie is een ingredient dat je misschien niet vaak tegenkomt. Druivenpitolie is bijzonder geschikt als frituurolie. Je kunt deze olie dus voor vleesfondue gebruiken (hij walmt niet zo), maar ook in dressings, marinades en mayonaise. De olie is een geraffineerde olie gemaakt van druivenpitten. Verder is de olie geel tot groenachtig van kleur en neutraal van smaak.

Je kunt in dit recept ook kiezen voor een olijfolie, al heeft dat wel invloed op de subtiliteit qua smaak. Het is echter nog steeds lekker!

Het courgette salade met paprika en bleekselderij recept

Courgette salade met paprika en bleekselderij
Courgette salade met paprika en bleekselderij
Stemmen: 11
Score: 3.45
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Courgette salade met paprika en bleekselderij
Courgette salade met paprika en bleekselderij
Stemmen: 11
Score: 3.45
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de courgette in de lengte door midden. Snijd die twee delen ook weer in de lengte door midden. Snijd die vier repen vervolgens in dunne plakjes.
  2. De bleekselderij kun je eventueel ook nog eerst in de lengte door midden snijden en vervolgens ook in dunne plakjes. Doe die bij de courgette.
  3. Maak de rode paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd deze vervolgens in blokjes.
  4. TIP! Als je altijd moe bent en meer energie wilt, dan is het receptenboek "Een Bron van Energie" het boek voor jou.
  5. Neem de basilicum en snijd die met steeltje en al in dunne plakjes / reepjes. Doe dit allemaal bij elkaar.
  6. Nu alleen nog de dressing. Meng in een apart bakje de eetlepel citroensap, eetlepel agave siroop en de eetlepel druivenpitolie. Voeg hier wat zout en peper aan toe en meng het tot een egale dressing. Schenk het uit over de salade.
  7. Hussel de salade even goed door, zodat de dressing goed verdeeld wordt over de salade.
  8. Verdeel de salade over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *