Over het garnalen met witte bonen en sinaasappel recept
Dit garnalen met witte bonen en sinaasappel recept is supersimpel. Jamie Oliver kookt tegenwoordig ook met slechts 5 ingrediënten. Ik dacht: kan ik dat ook?
Ja hoor! Net als Jamie, tel ik olie, zout en peper niet mee. Wanneer je het zo bekijkt, dan bestaat dit gerecht inderdaad uit slechts 5 ingrediënten. Gewoon pure smaken, geen kruiden, maar wel superlekker!
Maar is dit gerecht wel echt koolhydraatarm? Het bevat bonen en daar zitten koolhydraten in. Het bevat ook nog eens fruit, namelijk sinaasappel. Een sinaasappel bevat toch ook koolhydraten? Klopt. Beide producten bevatten inderdaad koolhydraten. Sterker nog, rode paprika bevat zelfs 6,5 gram koolhydraten per 100 gram. Toch valt dit recept in de categorie “koolhydraatarm”.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat koolhydraatarm eigenlijk inhoudt. Ik schreeft hier enige tijd geleden een stuk over: Koolhydraatarm dieet. Wanneer je dit stuk leest, dan wordt duidelijk dat het niet is vastgelegd hoeveel koolhydraten een koolhydraatarm recept mag bevatten. Er is geen universele definitie van koolhydraatarm. Kijk je dan naar de definitie van de American Academy of Family Physicians, dan is koolhydraatarm in ieder geval minder dan 100 gram koolhydraten per dag.
Dit gerecht bevat 25 gram koolhydraten. Binnen deze context is dat dus helemaal niet zo veel en past dit gerecht prima binnen een koolhydraatarm dieet. Zelfs al zou je dit gerecht als ontbijt, lunch én avondeten eten, dan zit je nog steeds onder die 100 gram koolhydraten.
Misschien wel het allerbelangrijkste, dit garnalen met witte bonen en sinaasappel gerecht is vooral erg simpel, erg lekker én gezond. Enjoy!
Het garnalen met witte bonen en sinaasappel recept
- 250 gram cannellinibonen
- 225 gram grote garnalen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk sinaasappel
- 100 gram zeekraal
- 1 beetje zout
- Snijd eerst de rode paprika in blokjes.
- Snijd vervolgens de sinaasappel in kleine stukjes.
- Doe de olijfolie in een grote wok en zet deze op het vuur.
- Voeg de grote garnalen toe. Strooi er wat zout en peper over en wok de garnalen totdat ze beginnen te verkleuren.
- Voeg dan de zeekraal toe en wok het geheel nog even kort.
- Voeg vervolgens de cannellinibonen toe, samen met de rode paprika en de sinaasappel.
- Verwarm het geheel kort en verdeel het gerecht over de kommen.
- Klaar is het garnalen met witte bonen en sinaasappel gerecht. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.