Geroosterd brood met avocado en tomaat
Spread the love!

Over geroosterd brood met avocado en tomaat

Geroosterd brood met avocado en tomaat is super lekker. Brood werkt dan wel verzurend, maar dat maakt brood niet ongezond. Kies wel voor volkorenbrood. Je kunt trouwens het verzurende effect simpelweg compenseren door voldoende base-vormende voedingsmiddelen te nuttigen, zoals groenten en fruit.

In dit geval trekken we de balans weer recht met behulp van de avocado en tomaat. Beiden zijn base-vormend en zo is deze maaltijd weer mooi in balans.

Het geroosterd brood met avocado en tomaat recept

Geroosterd brood met avocado en tomaat
Geroosterd brood met avocado en tomaat
Stemmen: 27
Score: 3.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Geroosterd brood met avocado en tomaat
Geroosterd brood met avocado en tomaat
Stemmen: 27
Score: 3.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Rooster de plakjes brood in een broodrooster. Of even in de oven op grill stand.
  2. Snijd de avocado door midden. Haal de pit er uit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit in een bakje. Pers de limoen uit en doe die bij de avocado. Prak de avocado met een vork tot er een pasta ontstaat.
  3. Snijd de tomaten in plakjes.
  4. Smeer de avocado pasta op het brood en beleg het geheel met de plakjes tomaat. Strooi er wat kruiden overheen, bijvoorbeeld Italiaanse tuinkruiden uit een molentje. Laat zout een keertje achterwegen. Zeezout uit een molen is niet ongezond, maar te vaak/veel zout is ook niet goed. En dit smaakt ook lekker zonder zout.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

  1. Dag Carlo. Is koolhydraatarm brood een beter alternatief? Je gebruikt dit nauwelijks in je recepten. Is daar een reden voor? Groetjes Gea

    1. Dag Gea, ik ben niet echt voor of tegen koolhydraatarm brood. Ikzelf gebruik het inderdaad niet. Zou het doen om af te vallen, dan heeft het ook niet echt zoveel zin. Het bevat namelijk net zoveel energie (kcal). Welke je ook kiest, kies in elk geval de volkoren variant. Die bevat de meeste voedingsstoffen. Groetjes, Carlo

  2. Carlo, bedankt voor alle goede recepten en ideeen.

    Is er een mogelijkheid dat je hoeveelheid eiwitten koolhydraten en vet (verzadigd/onverzadigd) per maaltijd kan toevoegen?

  3. Hallo,
    Ik snap niet zo goed wat inhoudt dat brood verzurend is? Wat gebeurt er dan in je lijf en wat is het (minder gezonde) gevolg daar van?

  4. Misschien een ideetje om speltbrood te kiezen(zelf maken is ook heel goed te doen)of amandelbrood, dit laatste is zelfs glutenvrij en amandelen zijn sterk alkalisch! Enige nadeel is dat amandelmeel prijzig is maar als je af en toe een sneetje neemt, is het best te doen en erg smakelijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *