Kip-kerriesoep (licht gebonden)

Kip-kerriesoep (licht gebonden)

Deze kip-kerriesoep (licht gebonden) is supersnel en supermakkelijk te bereiden. Naast dat het ook gezond is, smaakt het ook weer heerlijk! Echt weer supersnel gezond :-). Ik gebruik peulvruchten om de soep licht te binden. Peulvruchten komen van vlinderbloemige planten. Die produceren hun vruchten als peulen. De gedroogde, eetbare zaden worden peulvruchten genoemd. Het gebruik…

Pompoen wortelsoep met gember

Pompoen wortelsoep met gember

Pompoen wortelsoep met gember is weer zo’n heerlijk, snel en simpel te maken recept. Vandaar supersnel en gezond dus ;-), maar vooral ook erg lekker! Wist je trouwens dat gember mogelijk kan helpen bij zwangerschapsmisselijkheid? Het bewijs is beperkt en niet elk onderzoek komt tot dezelfde bevinding. Maar, heb je last van zwangerschapsmisselijkheid? Dan is…

Bietencurry uit Sri Lanka met sperziebonen mallum

Bietencurry uit Sri Lanka met sperziebonen mallum

Deze bietencurry uit Sri Lanka met sperziebonen mallum is echt een toprecept! Ideale smaakcombinaties geven je echt even het gevoel op vakantie te zijn. Ik heb heel bewust voor een aantal ingrediënten gekozen. Ik licht even twee belangrijke keuzes toe. Ik heb gekozen voor volkoren basmati rijst. Basmati is een lange, slanke aromatische rijst die traditioneel…

Broccolischotel met feta

Broccolischotel met feta

Deze broccolischotel met feta is een heerlijk en gezond toppertje. Broccoli is een beetje de koning. Google maar eens op ‘broccoli’ en ‘superfood’. Maar is dat terecht? Spinazie bevat bijvoorbeeld meer vitaminen en mineralen dan broccoli. Het allerinteressantste stofje in broccoli is sulforafaan. In de plant komt sulforafaan gebonden voor als glucosinolaat. Hak je de groene roosjes van…

Mediterraanse schotel met kalfsoester

Mediterraanse schotel met kalfsoester

Een mediterraanse schotel met kalfsoester. Het is toch grappig dat zoiets simpels zo lekker kan zijn! En het is een bord vol essentiële voedingsstoffen. De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat onder andere uit de tientallen verschillende keukens uit Spanje, Italië, Portugal en Griekenland en een deel van het zuiden…