Mexicaanse kip met avocadosalade
Spread the love!

Over de Mexicaanse kip met avocadosalade

Deze Mexicaanse kip met avocadosalade is een gezond recept en zeer snel te bereiden gerecht. Lekker makkelijk voor het avondeten, binnen 15 minuten klaar.

Als je meer tijd hebt dan 15 minuten, dan zou je de kip ook kunnen marineren met de kruiden en knoflook om de kip vervolgens samen met de champignons aan satépennen of -stokjes te rijgen. Deze kun je dan grillen in een grillpan of in de oven. Gezien alle recepten op deze site altijd binnen 15 minuten te bereiden zijn, gaan we voor gemak. Gewoon lekker in de pan aanbraden.

Het Mexicaanse kip met avocadosalade recept

Mexicaanse kip met avocadosalade
Mexicaanse kip met avocadosalade
Stemmen: 6
Score: 4.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Mexicaanse kip met avocadosalade
Mexicaanse kip met avocadosalade
Stemmen: 6
Score: 4.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de twee avocado’s door midden en verwijder de pit. Snijd vervolgens het vruchtvlees, in de schil, in lange plakken. Lepel erna het vruchtvlees uit de schil, zodat je direct schijfjes avocado hebt. Verdeel de avocado over twee borden. Sprenkel er wat limoensap overheen.
  2. Snijd nu de tomaten door midden, verwijder het kroontje en snijd ze vervolgens in dunne plakken. Leg deze dunne plakken op de avocado.
  3. Neem een paar takjes koriander en snijd hier grof de blaadjes vanaf. Het is niet erg als je een paar stukjes steel meepakt. Hak de koriander fijn en strooi het over de tomaten en avocado.
  4. Hak een teentje knoflook fijn en snipper een sjalot fijn. Doe dit samen met een scheut olijfolie in een pan en zet deze op het vuur.
  5. Zodra de sjalot een beetje glazig begint te worden kun je de reepjes kip toevoegen. Voeg wat gemalen chilipeper, peper en zout toe. Bak de kip op hoog vuur.
  6. Zodra deze bruin begint te worden kun je de champignons nog even kort meebakken. Snijd de champignons in plakjes. Bak de champignons vervolgens niet helemaal door. Het is juist lekker als ze nog een beetje stevig zijn.
  7. Voor de smaak zou je nog een klontje boter kunnen toevoegen aan de kip met champignons.
  8. Verdeel de kip met champignons vervolgens over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Dat was weer smullen, fijne combi.
    In het lijstje staat een stuk chilipeper en in de beschrijving staat gemalen chilipeper da’s niet helemaal duidelijk en voor de volledigheid kan je er nog bijzetten dat de champignons gesneden moeten worden?
    Ach het wijst zichzelf en een beetje experimenteren kan ook geen kwaad.
    Dank voor je inspirerende recepten!

    1. Hi Peter, dankjewel voor de waardevolle tips. Gelukkig is het toch allemaal gelukt. Ik heb het recept aangepast. En ook dankjewel voor het compliment, supertof! Groetjes, Carlo

  2. Heerlijk gerecht dit! Alleen was dit niet genoeg voor mij en mijn vriend. Voor mij was het wel genoeg, maar mijn vriend had het dubbele kunnen eten! 😉
    Maar we hebben genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *