Over het roerbakschotel met een zalmburger recept
Deze roerbakschotel met een zalmburger is een beetje vreemd, maar wel lekker :-). Natuurlijk ook in verhouding volgens het eetpatroon achter deze website.
Dit is weer eens een recept dat mijn vrouw bedacht heeft. Ik was nog druk bezig met de website en zij ging boodschappen doen en daarna de keuken in. Dan word ik vaak verrast. Zij experimenteert graag en dat leidt soms tot verrassende combinaties. Zoals nu ook weer.
Italiaanse groenten met rode kidneybonen. Ofwel, een soort Mexicaanse schotel, maar met een Italiaanse mix aan groenten. Plus dan nog die zalmburger 🙂 . Die zag ik ook niet aankomen. Ik kon uiteindelijk ook geen betere naam bedenken voor dit gerecht dan: “Roerbakschotel met een zalmburger” 😀 .
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Maar goed, daar gaat het allemaal niet om. Het was namelijk wel erg lekker! En, wel zo belangrijk, ze wist nog exact te vertellen hoe ze het gemaakt had. Soms is ze zo creatief geweest dat het niet meer te reproduceren is 😛 .
Ik heb dat ooit een keertje gehad, toen had mijn vrouw ook een recept gemaakt. Superlekker! Ik gelijk een foto gemaakt en gevraagd wat er allemaal in ging. Dat heb ik opgeschreven en de dag erna heb ik het recept op de website geplaatst.
Zo’n 1-2 weken later heb ik het gerecht zelf een keer gemaakt. Aan tafel zegt ze ineens: “Hmmm, ik mis wat. Heb je er wel dit en dat in gedaan?” Wat bleek, het recept was dus niet compleet. Sindsdien ben ik dus wat voorzichtiger geworden 😀 . Maar geen nood, dit keer klopt het echt!
Conclusie, het recept is zeker weten Supersnel Gezond-waardig. Geniet ervan!
Het roerbakschotel met een zalmburger recept
- 1 beetje chilipeper
- 2 stuks gepaneerde zalmburger
- 600 gram Italiaanse roerbakgroente
- 1,5 theelepel Jonnie Boer Picadillo kruiden
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 135 gram rode kidneybonen
- 1 beetje zout
- Hak eerst de knoflook fijn.
- Zet vervolgens twee pannen op het vuur met in beide pannen een eetlepel olijfolie.
- Fruit in de grootste pan de knoflook en voeg vervolgens de Italiaanse roerbakgroente toe.
- Voeg de Jonnie Boer Picadillo kruiden toe en blijf regelmatig roeren.
- Bak in de andere pan de burgers op matig vuur in 8-10 minuten gaar. Je kunt ze het beste regelmatig keren, dan garen ze geleidelijk en gelijkmatig.
- Zodra de Italiaanse groente een beetje glazig wordt kun je de kidneybonen toevoegen en die nog even kort meebakken.
- Breng de roerbakschotel op smaak met wat chilipeper en zout.
- Verdeel de roerbakschotel over de borden en leg de zalmburger ernaast.
- Klaar is de roerbakschotel met een zalmburger. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Hallo,
Ik vraag me af van welke ingrediënten de burger is gemaakt. Gebruik wat mijn betreft gewoon verse wilde zalm. Geen kunstmatig gedoe.
Natuurlijk kun je het gerecht ook serveren met een stukje wilde zalm, ook erg lekker.
Hallo Carlo ik heb het inmiddels gevonden, gewoon rondje ah’staat gedaan vandaag.
Top, goed te horen!
Carlo even een vraagje, waar heb je je zalmburgers gehaald? Ben bij de jumbo en 2 filialen van de ah geweest en niks noppes nada.
Groetjes Feli
Hi Feli, ik heb de zalmburger bij de AH gehaald http://www.ah.nl/producten/product/wi376615/ah-gepaneerde-zalmburger. Ik hoop dat ze hem bij jouw AH ook hebben. Mocht dat onverhoopt niet zo zijn, dan zou ik voor het effect gaan voor een groenteburger bijvoorbeeld: http://www.ah.nl/producten/product/wi101191/ah-biologisch-groenteburger. Maar gewoon een lekker stukje zalm bakken kan ook natuurlijk. Groetjes, Carlo