Thaise tonijnsalade
Spread the love!

Over de Thaise tonijnsalade

Och, wat kan het leven toch mooi zijn. Ben je ooit in Thailand geweest, dan roept deze Thaise tonijnsalade heel wat mooie herinneringen op.

Daarnaast is hij natuurlijk super gezond, frist en heel snel te maken. Zeker als je de komkommer julienne snijdt met een mandoline.

Kies bewust voor de Albacore tonijn ofwel witte tonijn. Let wel op, de witte tonijn is ernstig overbevist en staat op de rode lijst van bedreigde diersoorten. Plaatselijk vindt echter verantwoorde visserij plaats, met name aan de westkust van de Verenigde Staten. Dit is de enige in Nederland verkrijgbare tonijn uit blik met MSC-keurmerk.

Meer over vis en keurmerken kun je in hier lezen: Vis keurmerk, een zee van keuze.

Het Thaise tonijnsalade recept

Thaise tonijnsalade
Thaise tonijnsalade
Stemmen: 8
Score: 4.63
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thaise tonijnsalade
Thaise tonijnsalade
Stemmen: 8
Score: 4.63
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak het blikje tonijn open. Verkruimel de tonijn in een grote kom.
  2. Maak de paprika schoon. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in kleine blokjes.
  3. Pel de rode ui en snipper de helft fijn. De andere helft kun je gemakkelijk nog een tijdje bewaren in een glas water in de koelkast.
  4. Snijd van de komkommer het puntje af. Aan 1 kant. Ze de komkommer recht op de mandoline op julienne stand. Snijd de komkommer zo in kleine julienne stukjes.
  5. Doe dit alles in de kom en schenk hier 2 eetlepels sesamolie en het limoensap overheen.
  6. Maak de peper schoon. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper vervolgens fijn.
  7. Rasp de gember, hak de korianderblaadjes en voeg dit ook toe.
  8. Hussel het geheel goed door en breng het op smaak met zeezout en peper. Blijf proeven en breng het net zo lang op smaak totdat je tevreden bent.
  9. Verdeel het over twee borden en garneer eventueel met sesamzaad en een blaadje koriander.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *