Over de Thaise tonijnsalade
Och, wat kan het leven toch mooi zijn. Ben je ooit in Thailand geweest, dan roept deze Thaise tonijnsalade heel wat mooie herinneringen op.
Daarnaast is hij natuurlijk super gezond, frist en heel snel te maken. Zeker als je de komkommer julienne snijdt met een mandoline.
Kies bewust voor de Albacore tonijn ofwel witte tonijn. Let wel op, de witte tonijn is ernstig overbevist en staat op de rode lijst van bedreigde diersoorten. Plaatselijk vindt echter verantwoorde visserij plaats, met name aan de westkust van de Verenigde Staten. Dit is de enige in Nederland verkrijgbare tonijn uit blik met MSC-keurmerk.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Meer over vis en keurmerken kun je in hier lezen: Vis keurmerk, een zee van keuze.
Het Thaise tonijnsalade recept
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 stuk komkommer
- 7,5 gram koriander
- 1 stuk limoen
- 1 beetje peper
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk rode peper
- 1/2 stuk rode ui
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaad
- 150 gram tonijn uit blik
- 1 beetje zout
- Maak het blikje tonijn open. Verkruimel de tonijn in een grote kom.
- Maak de paprika schoon. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in kleine blokjes.
- Pel de rode ui en snipper de helft fijn. De andere helft kun je gemakkelijk nog een tijdje bewaren in een glas water in de koelkast.
- Snijd van de komkommer het puntje af. Aan 1 kant. Ze de komkommer recht op de mandoline op julienne stand. Snijd de komkommer zo in kleine julienne stukjes.
- Doe dit alles in de kom en schenk hier 2 eetlepels sesamolie en het limoensap overheen.
- Maak de peper schoon. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper vervolgens fijn.
- Rasp de gember, hak de korianderblaadjes en voeg dit ook toe.
- Hussel het geheel goed door en breng het op smaak met zeezout en peper. Blijf proeven en breng het net zo lang op smaak totdat je tevreden bent.
- Verdeel het over twee borden en garneer eventueel met sesamzaad en een blaadje koriander.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.