Over het Toscaans vegetarische recept
Dit Toscaans vegetarische recept is niet alleen erg lekker, het toont ook aan dat groenten eten juist goedkoop is. Dit gerecht kost nog geen 2 euro pp. Dat komt vooral omdat dit vegetarische recept ook echt alleen groenten bevat. Dus naast het feit dat er geen vlees of vis in zit, zit er ook geen zuivel in dit vegetarische recept.
Er zit vooral veel groenten in en dat betekent dus veel vitamines en mineralen. Een supersnel en gezond vegetarisch recept dus. Natuurlijk is het vegetarische recept ook weer erg simpel te bereiden.
De verhoudingen in dit recept zijn afgestemd op de regels van het Alkaline eetpatroon, net als elk andere recept op deze website. Je zou er wel voor kunnen kiezen om een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe te voegen. Dan blijft die zuur-base balans nog steeds in tact. Besluit je er pasta, vlees of vis bij te serveren, kies dan voor slechts 100-150 gram. Anders slaat de balans in dit gerecht door naar verzurend volgens het Alkaline eetpatroon. De bedoeling is juist om elk gerecht minimaal voor 60% uit base vormende voeding te laten bestaan.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het Toscaans vegetarische recept
- 1 theelepel appelazijn
- 1 stuk courgette
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel kokosolie
- 1 stuk paprika
- 1 beetje peper
- 1 stuk rode ui
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel tijm
- 390 gram tomatenblokjes met basilicum en oregano
- 70 gram tomatenpuree
- 1 beetje zout
- Voor dit vegetarische recept is het handig om eerst alle groenten te snijden. We beginnen met de courgette en de paprika. Snijd de courgette in plakken en de paprika in kleine blokjes. Zet dit even apart.
- Maak vervolgens de kastanjechampignons schoon. Snijd ze erna doormidden en snijd de grote kastanjechampignons in vieren.
- Maak nu de rode ui schoon en snijd de ui in halve maantjes. Hak als laatste de knoflook fijn.
- Nu ben je klaar om het Toscaans vegetarische recept te gaan bereiden.
- Doe een theelepel kokosolie in een hapjespan. Fruit de rode ui samen met de knoflook.
- Pak nu de kastanjechampignons en doe die erbij. Voeg de tomatenpuree toe, samen met de tijm en rozemarijn. Roer het geheel goed door, zodat alle champignons rood kleuren door de tomatenpuree.
- Voeg nu de courgette, paprika en tomatenblokjes toe. Verwarm het geheel enkele minuten. Niet te lang, het lekkerste is het als de courgette en paprika nog een klein beetje stevig zijn.
- Breng het geheel op smaak de theelepel appelazijn een een beetje peper en zout. Klaar is het Toscaans vegetarische recept.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ook weer genoten van het recept ook ik heb er een visfilet bijgedaan was heerlijke combinatie.
Bedankt weer Carlo.
Goed te horen en een visfiletje erbij klinkt ook erg lekker!
Deze weer gemaakt! Blijft jij ook variëren?
Jazeker, ik moet zelfs blijven variëren. Anders komen er geen nieuwe recepten ;-).
Hebben we gisteren gegeten.
Het was lekker smullen.
Heerlijk recept om van te smullen.
Erg gemakkelijk klaar maken
Fijn te horen!
Nog steeds super! Deze keer met scholfilet en witte wijn! Geweldige manier om gezond te leren koken, Carlo! Echt, mijn complimenten!
Groetjes!
Dank je wel!! 😀
Hallo,
Dit recept is echt lekker.
Groetjes Gerda
Lekker makkelijk recept, Carlo! Met een dot oude kaas en olijven…..wat heeft een man nog meer nodig! Oh ja…
Hallo Carlo,
Het lijkt me lekker om bij dit gerecht iets zilvervliesrijst te serveren. Past dit in het alkaline eetpatroon?
Groet, Danielle
Hi Danielle, in dit gerecht kun je het erbij serveren. Dan voldoet het gerecht nog steeds aan de regels van het alkaline eetpatroon. Groetjes, Carlo
Via Google op dit recept gekomen.
Ik vraag me af waarom je kiest voor tomatenblokjes met basilicum en oregano. Ik heb in de winkel gekeken, maar in zo’n pakje zit suiker. Dan kun je toch veel beter een normaal blikje tomatenblokjes nemen en zelf deze kruiden toevoegen? Het lijkt me dat jij ook wel voor producten gaat waar geen of gezonde suikers in zitten?
Hoi Miranda,
Klopt. De keuze is gebaseerd op smaak en de balans tussen gemakkelijk & snel vs zo gezond mogelijk. Daarbij voldoen alle recepten aan het Alkaline eetpatroon dat achter Supersnel Gezond zit.
Je kunt inderdaad ook een blikje met tomatenblokjes kiezen en dan zelf de kruiden toevoegen. Al is het marginaal, maar scheelt 1,6 gram toegevoegde suiker op het totale gerecht. Weer iets gezonder, even los van eventuele discussie over BPA dat wel/niet zit verwerkt aan de binnenkant van het blik.
Het allerbeste zou het zijn om voor verse tomaten te kiezen en die zelf in blokjes snijden en te kruiden. Dat kun je dan aanlengen met wat vers gemaakte tomatensap.
Hoe meer je kiest voor puur en onbewerkt, hoe beter.
Beantwoord dit je vraag?
Eet smakelijk, Carlo
Dankjewel voor je reactie Carlo.
Hoi Carlo,
Ik heb je website nog maar net ontdekt. Ik wil het alkaline eetpatroon gaan volgen sowieso vegetariërs, werkend naar veganistisch toe. Zijn al jouw recepten die je plaats volgens het Alkaline eetpatroon? Mogen produkten die gebruikt worden wel uit blik komen?
Hartelijke groet,
Wendy
Hoi Wendy,
Goed dat je mijn website gevonden hebt. Alle recepten zijn volgens de regels van het Alkaline eetpatroon.
Je kunt producten die uit blik komen gebruiken. Nog verser, of zelf maken is natuurlijk nog beter. Dan ben je alleen wat langer bezig met het (voor)bereiden.
Eet smakelijk!
Carlo
Beste Carlo,
Kom voor het eerst op je site, ben vegetariër. Sorry dat ik wat opmerk, maar in dit recept zit echt te weinig eiwit. De champignons geven niet voldoende. Ik maak zelf zo een gerecht met quorn, die ik zelf marineer eerst in zoute tamari, aangelengd met water. Groet, Lenny vd Ham
Beste Lenny,
Goed punt hoor! Als je 100% vegetarier bent, dan is het inderdaad goed om erop te letten dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Ook een vitamine B12 supplement kan dan belangrijk zijn.
Voor de gezonde volwassene wordt geadviseerd om
dagelijks 0,75 gram eiwit/kg lichaamsgewicht/dag.
Champignons bevatten inderdaad relatief weinig eiwitten (2,3 gram eiwit per 100 gram). Echter bevat groenten ook eiwitten. De courgette bevat bijvoorbeeld 2 gram eiwit per 100 gram.
Het eiwit gehalte aanvullen met Quorn is inderdaad een optie. Dat bevat zo’n 13-14 gram eiwit per 100 gram.
Let wel op, het consumeren van overwegend plantaardig eiwit heeft een geringere kwaliteit dan dierlijk eiwitrijk.
Je kunt vanuit die context ook kiezen voor een eitje (12,3 gram eiwit/100gram) of bijvoorbeeld Parmezaanse kaas (40 gram eiwit/100 gram).
Met hartelijke groeten, Carlo
Waar blijft de appelazijn? ????
Goed punt! Die mag er ook aan het einde doorheen. Ik heb het gelijk even aangepast.