Italiaanse salade met courgette en zongedroogde tomaten

Italiaanse salade met courgette en zongedroogde tomaten

De Italiaanse salade met courgette en zongedroogde tomaten heb ik voor het eerst gemaakt op een eerste zomerdag waarop ik met vrienden in park ben gaan eten. De parken in Amsterdam beschouwen ik en mijn vrienden een beetje als onze achtertuinen. Vaak nemen we dan ook een wegwerp barbecue mee en verdelen we de boodschappen…

Bimi salade met radijs en notenmelange

Bimi salade met radijs en notenmelange

Deze bimi salade is stiekem briljant door de fantastische dressing. Met die dressing maakt het bijna niet meer uit welke groentes je in een salade gebruikt. Een andere truc die wordt toegepast is om de gestoomde bimi’s compleet koud af te spoelen en erna met een beetje agave siroop (of honing) te besprenkelen. Dan nog…

Falafel schotel

Falafel schotel

Dit falafel schotel recept is geïnspireerd door elementen uit de Libanese keuken. Het is weer zo’n recept en staat met gemak binnen 15 minuten op tafel. Falafel is een van oorsprong Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. Deze zijn kant en klaar verkrijgbaar in de supermarkt. In de buurt…

Vegetarische andijviestamppot met rode pesto en pijnboompitten

Vegetarische andijviestamppot met rode pesto

De vegetarische andijviestamppot met rode pesto en pijnboompitten is weer typisch zo’n lekker winters gerecht! Heerlijk smaakvol dankzij de verschillende ingrediënten. Ondank de lijst met ingrediënten is dit echt een supersnel gerecht. Dit gerecht is ruim binnen de 15 minuten te bereiden en erg lekker! Steeds meer Nederlanders eten minder of geen vlees. Vegetariërs eten…

Turkse herdersalade (Coban salatasi)

Turkse herdersalade (Coban salatasi)

De Turske herdersalade of Coban Salatas? is een van de meest populaire salades in Turkije. Het wordt door velen beschouwd als licht, verfrissend en gemakkelijk te maken. Deze salade is vooral populair in de zomer. Dat weerhoudt mij er echter niet van om hem ook te eten als het buiten koud is. Hij is gewoon…

Vietnamese salade (zoet en pittig)

Vietnamese salade (zoet en pittig)

Deze populaire Vietnamese salade is pure eenvoud. De komkommer is erg verfrissend en ongelofelijk veelzijdig, omdat hij zo veel aroma absorbeert. Door de appelazijn en de agave siroop wordt de komkommer zoetzuur en zacht, maar de toevoeging van paprika en taugé geeft de salade weer textuur en een knapperig aspect. Het pepertje geeft hem die…