Indiase curry van aubergine (Baingan ka Bharta)

Indiase curry van aubergine (Baingan ka Bharta)

Dit Indiase aubergine recept is de allersnelste curry die qua smaak ook nog eens super dichtbij de authentieke Indiase keuken komt. Ik heb het geluk gehad om door een vriend uit zuid India uitgenodigd te worden op zijn bruiloft. Het was een fantastische ervaring. Niet alleen om de cultuur van dichtbij mee te maken, maar…

Vegetarische chili met zoete aardappel

Vegetarische chili met zoete aardappel

Recepten zoals deze vegetarische chili met zoete aardappel, zijn recepten waarvan fervente voorstanders van vlees vergeten dat er geen vlees in zit. Zou je vlees toevoegen, dan wordt het een te verzurend gerecht. Er zitten namelijk ook al bonen in, die verzurend werken. Vandaar dat het vlees hier weggelaten is. Let wel, verzurend is niet…

Rauwe chocolade dessert

Rauwe chocolade dessert

Het rauwe chocolade dessert is weer zo’n grapje wat je kunt uithalen. Het smaakt naar bananen-chocolade mousse en is op basis van avocado. De avocado zorgt weer voor de romige smaak en verder zit dit dessert weer bom vol vitamine en mineralen. Het is wel belangrijk om exact dezelfde ingrediënten te gebruiken. Dit dessert heb…

Bloemkoolsoep met cashewnoten

Bloemkoolsoep met cashewnoten

Deze bloemkoolsoep met cashewnoten is weer een complete verassing. Alles samen creeërt een compleet nieuwe smaak. De bloemkool proef je verrassend genoeg bijna niet meer. Vergis je niet in de hoeveelheid. De bloemkoolsoep voedt enorm. Grote eters, eten hiervan met 2 personen en zitten vol. Je kunt er ook 4 kleine eters blij mee maken,…

Koolsalade met een yoghurt-mosterddressing

Koolsalade met yoghurt-mosterddressing

Deze koolsalade met een yoghurt-mosterddressing is echt zo’n heerlijk licht verteerbare frisse lunch. Na dit gegeten te hebben, heb je zeker een lunchdip-vrije middag. Daarnaast is het stugge rauwkost. Dus je moet heel veel kauwen. Hierdoor eet je langzamer en zit je sneller vol. Het gerecht voorkomt dat je jezelf overeet. Goed kauwen helpt om…

Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)

Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)

Soba zijn Japanse, dunne noedels, gemaakt op basis van boekweitmeel. Soba (boekweit noedels) heeft een kruidige, nootachtige smaak. Soba wordt net als Italiaanse pasta beetgaar gekookt. Een truc om de soba een goede cuisson te geven is wanneer de noedels 2 minuten in het kokende water zijn, er een kopje koud water bij te doen….

Bosbessen gember pudding

Bosbessen-gember pudding

Dit is nog eens een gezonde pudding. Deze bosbessen-gember pudding zit vol met vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C. Ook de mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, koper en zink zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Het is ook nog eens alkaliserend. Dat is superhandig gezien veel mensen te veel verzurende voedingsmiddelen nuttigen. Zo trek…

Marokkaanse zoete aardappelsalade met pastinaak

Marokkaanse zoete aardappelsalade

De Marokkaanse zoete aardappelsalade is in de regel een bijgerecht. In dit geval is het een hoofdgerecht geworden door de groente die er aan toegevoegd wordt. De pastinaak en de wortel breiden het spectrum uit dat bepaald wordt door de zoete aardappel. De zoete smaken krijgen hierdoor veel meer dimensie. De tomaten die toegevoegd worden…