Red chili bonendip

Red chili bonendip

Deze red chili bonendip is supersimpel te bereiden en een ideale vezelrijke en zuivelvrije gezonde dip. Lekker met komkommer of stukjes paprika. Voor deze dip gebruik ik de Shichimi Togarashi kruiden van Jonnie Boer. Shichimi Togarashi is een kruidenmix die op grote schaal wordt gebruikt in de Japanse keuken. Red chili peppers is het belangrijkste ingrediënt…

Havermoutpap met appel en kaneel

Havermoutpap met appel en kaneel

Een lekker simpel recept voor havermoutpap. Oh oh, wordt Carlo nu ook al een “havermouttrutje”? Haha, nee hoor! Een keertje is lekker, maar met mate is slim. Havermout is mateloos populair onder de Foodbloggers. Haver is van nature glutenvrij (controleer altijd de verpakking) en het zit boordevol essentiële voedingsstoffen, veel vezels, lage glycemische index en het geeft een langdurig…

Zoete tomatensoep

Zoete tomatensoep

Het recept voor deze zoete tomatensoep kreeg ik doorgestuurd van een vriend van mij, met de tip hem echt een keer te maken. Sven had gelijk, erg lekker! Naast dat deze zoete tomatensoep erg lekker is, is het gerecht natuurlijk ook weer supersnel en gemakkelijk te bereiden. Je kunt de zoete tomatensoep natuurlijk ook prima als lunch…

Fasolakia Giaxni

Fasolakia Giaxni

Fasolakia Giaxni is een “duur” woord voor groene bonen in tomatensaus 🙂 . Het is een, heel snel te bereiden, Grieks recept. Superlekker en erg gezond! De sperziebonen (fasolakia) worden gekookt met een eenvoudige Griekse keukentechniek, genaamd “Giaxni”, wat “stomend” betekent. “Giaxni” is een zeer populaire techniek die gebruikt wordt in verschillende soorten traditionele Griekse recepten,…