Salade met witte bonenpuree

Salade met witte bonenpuree

Deze salade met witte bonenpuree is supersimpel en erg lekker. De witte bonenpuree kun je ook als gezonde dip inzetten met wat losse rauwkost erbij. Ideaal. Je kunt de witte bonenpuree dus bijvoorbeeld als dip serveren bij stukjes komkommer, wortel, paprika, bloemkool, etc. Ideaal als gezonde snack en supersimpel te maken. Ik kies er bewust…

Vegetarische nasi met pindasaus

Vegetarische nasi met pindasaus

Dit is het recept voor vegetarische nasi. Nasi is de Indonesische en Maleisische term voor gekookte rijst. In Nederland wordt de term nasi (soms geschreven als “nassi”) vaak gebruikt om het gerecht nasi goreng aan te duiden. Wikipedia schrijft dat nasi op verschillende manieren klaargemaakt kan worden. Nasi putih (“witte rijst”) is gewone gekookte rijst,…

Snelle Marokkaanse salade

Snelle Marokkaanse salade

Deze snelle Marokkaanse salade is echt heel snel te bereiden. Met 5 minuten kan hij al op tafel staan. De inspiratie komt uit de Marokkaanse keuken. De dressing die ik gebruik is een afgeleide van een traditionele marinade genaamd chermoula. Chermoula is een marinade die meestal gebruikt werd bij het marineren van vis. Tegenwoordig gebruikt men de…

Boerenkool met tomaat en cannellinibonen

Boerenkool met tomaat en cannellinibonen

Deze boerenkool met tomaat en cannellinibonen is een supergezond, lekker en snel te bereiden gerecht. De kokosmelk geeft het een Indiaas tintje. Er wordt veel geschreven over kokosmelk. Het voedingscentrum focust vooral op het verzadigde vet in kokos en schrijft: “Verzadigd vet staat erom bekend niet goed te zijn voor de gezondheid. Het verhoogt het…

Groene groenten met tahin dressing

Groene groenten met tahin dressing

Deze groene groenten met tahin dressing is een simpel recept en je kunt er gemakkelijk mee variëren. Het is vooral de tahindressing die het gerecht maakt. Het lijkt nogal een aardige lijst aan ingrediënten, maar het bereiden is echt supersimpel. Alle groenten in een stoommand en de rest door elkaar roeren voor de dressing. Groene…

Rode kool salade met tahin dressing

Rode kool salade met tahin dressing

Deze rode kool salade met tahin dressing is zo verrassend lekker door de tahin dressing. Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Erg lekker recept! Wees wel zuinig met tahin. Tahin bevat per 100 gram zo’n 650 kcal. Een eetlepel bevat ongeveer zo’n 15 gram. In deze dressing gebruik ik slechts 2 eetlepels en dat…

Bonenschotel met gefrituurde salie

Bonenschotel met gefrituurde salie

Deze bonenschotel met gefrituurde salie was een beetje een “lucky shot”. Bonen met tomaten doen het altijd wel goed, maar door de extra’s wordt het een perfect recept! Doordat je de cannellinibonen langzaam opwarmt, zorgen ze voor een romig effect aan het gerecht. Dat, in combinatie met de cherrytomaten, de courgette, de gefrituurde salie en de…

Pastasalade

Pastasalade

Een pastasalade is altijd lekker. Je kunt hem als lunchgerecht serveren, maar ook prima als avondmaaltijd. Met dit pastasalade recept scoor je altijd! Gebruik voor deze pastasalade wel echt mooie en goede ingrediënten. Dit recept bevat relatief weinig kruiden en daarom zijn bijvoorbeeld de olijven en olijfolie zeer bepalend voor de smaak van dit pastasalade…