Over de Hongaarse stoofpot met gegrilde varkenshaas
Dit is een Hongaarse stoofpot met gegrilde varkenshaas die wel naar stoofpot smaakt, maar niet gedurende lange tijd op een lage temperatuur heeft gegaard. Het is dus de versnelde versie ervan. Erg lekker kan ik je vertellen!
Om dit recept weer binnen de 15 minuten uit te kunnen serveren, heb ik gekozen voor de gesneden groeten. Provençaalse wokgroente is niet bepaald Hongaars, maar wel erg snel en gemakkelijk. Het originele recept heeft het over wortel, venkel, koolraap en paprika. Je kunt zelf dus nog wat anders kiezen als je dat zou willen.
Voor deze versie hoef je alleen de knoflook en de koolrabi nog maar te snijden. Het garen is dus erg kort, maar dat heeft ook als voordeel dat de groenten nog een beetje knapperig is. Eigenlijk hoort dat niet in een stoofpot, maar ik vind het stiekem juist wel erg lekker.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
De combinatie tussen de stoofpot en het geroosterde vlees geeft het gerecht exact dat accent wat het zo lekker maakt.
Nog een tip, als het kan, zorg dat de yoghurt op kamer temperatuur is. Dat is niet noodzakelijk, maar wel net iets lekkerder.
Het Hongaarse stoofpot met gegrilde varkenshaas recept
- 1 theelepel dille
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 stuk koolrabi
- 1 beetje koriander poeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 350 gram passata
- 1 beetje peper
- 400 gram Provençaalse wokgroente
- 40 gram rucola
- 250 gram varkenshaasjes
- 1 beetje zout
- Pel de knoflook en hak deze fijn. Schil de koolrabi en hak hem in kleine blokjes.
- Zet een braadpan op het vuur met een flinke scheut olijf olie. Doe hier eerst de knoflook bij, totdat deze begint te kleuren. Voeg dan snel de koolrabi en de gesneden Provençaalse wokgroente toe. Blijf dit met regelmaat roeren op half vuur.
- Snijd de varkenshaasjes (of plakken varkens hamlappen) in 8 kleinere stukken. Smeer ze in met olijf olie en kruid ze licht met peper, zout en korianderpoeder.
- Zet een grillpan op het vuur en rooster, zodra de pan heet is, het vlees goed bruin aan beide zijde.
- Terwijl je wacht op het vlees, doe ondertussen de passata bij de groenten en breng het geheel aan de kook op hoog vuur. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak. Blijf tussendoor ook roeren.
- Schep het vlees, zodra het geroosterd is, uit de pan en zet het heel even apart. Desnoods in wat aluminium folie om het warm te houden.
- Op dit moment kookt de stoofpot. Verdeel dit over de borden. Leg het vlees op de groenten. Leg daar de rucola op. Schep er een flinke klodder Griekse yoghurt op en bestrooi het geheel met de dille topjes.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Superlekker!
We hebben iets meer rucola erbij gegeten.
Maar zo lekker hadden we het niet gedacht.
Dit is zeker voor herhaling.
Mmmm…
Jammie 🙂
Fijn te horen en extra rucola mag altijd :-D.
Dit is echt een overheerlijk recept!
We hebben er met ons hele gezin van gesmuld en zo ontdekken we wekelijks nieuwe dingen 🙂
Fijn te horen Anne, dank je wel voor het leuke bericht!
Met hongarije heeft dit niets te maken, en met stoven ook niet maar ik heb heerlijk gegeten en ben erg gelukkig met de ontdekking van supersnelgezond.nl!
😀