Over het komkommersoep met garnalen recept
Deze komkommersoep met garnalen lijkt misschien niet zo te vullen, vanwege het ingrediënt komkommer. Toch vult het enorm en het is nog lekker en gezond ook!
Ik zal even iets toelichten over de ingrediënten die ik heb gekozen. Allereerst wil ik je iets vertellen over de Alpro Soya cuisine original. Ik heb deze gekozen om te zorgen dat ik aan dit gerecht het label zuivelvrij kan toevoegen. Je zou ook kunnen kiezen voor crème fraîche. Gebruik dan echter niet 250 ml voor 2 personen, maar 125 ml crème fraîche. Crème fraîche is namelijk veel vetter dan de Alpro Soya cuisine original, dus je hebt echt veel minder nodig van de crème fraîche.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Een ander essentieel ingrediënt is de green curry paste van Koh Thai. Wanneer je wel eens wat vaker recepten maakt van deze website, herken je deze vast wel. Dit is namelijk een persoonlijke favoriet. Ja, er zit ook een beetje suiker in deze curry paste, maar dat is helemaal prima. Suiker op zich is geen gif en ook niet verslavend. In dit geval helpt het kleine beetje suiker je zelfs om een supergezonde maaltijd op tafel te zetten, die ook nog eens lekker smaakt. Hier zit de winst. Dat betekent natuurlijk niet dat ik veel suiker gezond vind. Ik bedoel, een glas cola kun je nog steeds beter laten staan. Daar zit gewoonweg echt teveel suiker in en alles waar te voor staat is ongezond. Zo simpel is het eigenlijk.
Het laatste ingrediënt dat ik even wil toelichten is de cocktail garnalen. Ik heb gekozen voor deze garnalen, omdat ze klein zijn en je ze eventueel ook rauw zou kunnen eten. Dat maakt het mogelijk om ze over de kommen te verdelen en de soep er overheen te schenken, zonder de garnalen eerst te moeten bakken of koken. Daarbij let ik ook altijd op het keurmerk. In dit geval zie je de donkerblauwe sticker. Hierop staat de afkorting MSC. Vis met het MSC-keurmerk wordt duurzaam gevangen, wat betekent dat de kans op bijvangst veel kleiner is en visstanden duurzaam worden beheerst. Zie het artikel Vis keurmerk, een zee van keuze, voor meer informatie over vis keurmerken.
Maar, genoeg over de inhoud. Heb je al trek gekregen? Eet smakelijk en ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het komkommersoep met garnalen recept
- 250 ml Alpro Soya cuisine original
- 200 gram cocktail garnalen
- 1 eetlepel green curry paste
- 1 stuk komkommer
- 1 eetlepel olijfolie
- 7,5 gram peterselie
- 2 stuks sjalotjes
- 250 ml water
- Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in halve maantjes.
- Doe een eetlepel olijfolie in een grote pan en voeg de sjalotjes toe.
- Fruit de sjalotjes kort, totdat ze glazig worden.
- Snijd ondertussen de komkommer ook in halve maantjes. Zorg dat de plakken niet te dik zijn, dan kun je het straks makkelijker met de staafmixer tot een soep mixen.
- Voeg de green curry paste toe.
- Voeg de komkommer toe.
- Voeg de Alpro Soya cuisine original toe.
- Voeg het water toe.
- Breng het geheel opnieuw aan de kook.
- Hak ondertussen de peterselie fijn.
- Voeg het overgrote deel van de peterselie toe, zodra de soep begint te koken.
- Blend het geheel met de staafmixer tot een egale soep.
- Haal de pan van het vuur.
- Verdeel de cocktail garnalen over de soepkommen.
- Schenk de soep hier overheen.
- Garneer de soep met het restje peterselie.
- Klaar is je komkommersoep met garnalen. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.