Over het Een beetje Thailand recept
Er zit Thaise curry en kokosmelk in dit Een beetje Thailand recept, maar meer kan ik er ook niet van maken. Het is geen traditioneel recept, wel erg lekker! Het was gewoon koud en nat buiten en daarom had ik zin in iets warms met een beetje pit.
De Thaise curry paste die ik gebruik is niet echt heel erg pikant, maar het diende wel zijn doel. Ik heb gekozen voor de Koh Thai Yellow Curry Paste. Ik ben enorm fan van de Koh Thai kruidenpasta’s. Deze Yellow Curry is de zoete variant, dus ja… er zit suiker in. Dat is ook helemaal niet erg. Suiker is geen vergif, maar wel iets dat je beter met mate kunt eten. Zet je een beetje suiker in als smaakmaker voor een gerecht met lekker veel groenten, dan heiligt het doel de middelen. Net als in dit geval. Dit gerecht bevat per persoon ruim 300 gram groenten. Met één klap haal je dus de gestelde ondergrens van minimaal 250 gram groenten per dag. En het is nog lekker ook! 😃
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Van de kokosmelk gebruik ik heel bewust slechts 100 ml. Het bevat namelijk behoorlijk veel verzadigd vet. Nu is verzadigd vet ook geen vergif, maar teveel is ook niet goed. Het is, net als suiker, iets wat je beter met mate kunt nuttigen. Zie ook het artikel Verzadigd vet gezond?. Verder pak je ook nog eens een portie peulvruchten mee. Iets waarvan de Gezondheidsraad aangeeft dat het verstandig is om deze wekelijks op het menu te zetten. Kortom, het is weer een supersnelle en gezonde maaltijd.
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het Een beetje Thailand recept
- 200 gram aardappelpartjes met schil
- 7,5 gram basilicum
- 130 gram kikkererwten
- 100 ml kokosmelk
- 1 eetlepel kokosolie
- 1/2 stuk limoen het sap
- 1 stuk rode paprika
- 4 stuks tomaten
- 1 stuk ui
- 1 eetlepel yellow curry paste
- 1 beetje zout
- Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes.
- Doe een eetlepel kokosolie in een wok en voeg de ui toe.
- Bak de ui kort en voeg dan de aardappelpartjes toe.
- Voeg de yellow curry paste toe.
- Voeg de kokosmelk toe samen met het limoensap.
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze ook toe.
- Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe.
- Voeg de kikkererwten toe en laat het geheel even pruttelen.
- Snijd de blaadjes basilicum in dunne reepjes en voeg deze op het laatst toe.
- Voeg eventueel nog een klein beetje zout toe om het geheel op smaak te brengen.
- Klaar is "Een beetje Thailand". Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ha die Carlo. Ondanks een ander merk gele curry en per ongeluk een ander soort (grote) bonen meegenomen, weer een heerlijk recept. Deze ga ik vaker maken!
Hi Peter, goed te horen dat het ondanks de (kleine) verschillen toch zo in de smaak viel. Dankjewel ook voor het leuke berichtje!
kun je zo’n potje geruime tijd bewaren? Als je 1 eetlepel gebruikt doe je er wel een tijdje mee denk ik 🙂
Jazeker. Er staat wel dat het na het openen beperkt houdbaar is, maar wanneer je altijd een schone lepel gebruikt en het in de koelkast bewaart dan blijft het erg lang goed. Bij mij gaat het altijd eerder op dan dat het bederft. Daarbij kun je het op heel veel verschillende manier gebruiken, zie hier: https://supersnelgezond.nl/ingredient/yellow-curry-paste/.