Over de bietensalade met veldsla en gerookte forel
Deze bietensalade met veldsla en gerookte forel doet je weer enorm verrassen. Zo lekker kunnen bietjes zijn en snel klaar. Top gerecht naar mijn mening!
Dit recept is een mooi samenspel tussen het zuur van de mosterd, het zoet van bietjes en het vettige zoute van de gerookte forel. Ik heb het wel eens eerder genoemd, een gerecht maken met dat soort verschillende elementen zorgt voor een culinaire beleving. Bitter en hartig zijn de andere twee elementen en ook die kun je terugvinden.
Het bietensalade met veldsla en gerookte forel recept
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 120 gram gerookte forel filets
- 1 theelepel mierikswortel
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 beetje peper
- 150 gram veldsla
- 250 gram voorgekookte rode biet
- 1 beetje zout
- Maak als eerste de zak met veldsla voorzichtig open aan de bovenkant. Schenk vervolgens wat olijfolie in de zak en strooi er wat zout en peper in. Hussel de sla in de zak zodat de olijfolie en het zout zich goed verspreidt. Haal het uit de zak en verdeel de veldsla over de twee borden. In dit geval heb je een “matras” sla in plaats van een “bedje” van veldsla. Dat is echter wel erg lekker gezien het een hoofdmaaltijd is. Anders zou het misschien wat weinig zijn.
- Maak nu de dressing door 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd en wat peper en zout goed te mengen. Zet het even weg en roer het erna nog een keer goed door. Het doel is een egale dressing.
- Snijd vervolgens de biet in stukken. Sommige supermarkten hebben voorgekookte biet ook voorgesneden. Met wat kruiden of een uitje. Dat kan ook erg lekker zijn. Doe de stukjes biet in een kom en doe er een afgestreken theelepel mierikswortel bij en alvast twee eetlepels van de dressing. Roer het geheel goed door.
- Verdeel de bietjes over de twee borden.
- Pak nu de gerookte forel en scheur de vis in stukken. Verwijder eerst het vel als dat nog aanwezig is. Verdeel de vis over de twee borden en leg het op de rode biet.
- Gebruik het restje van de dressing om de borden nog een klein beetje te garneren.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Heerlijk, echt een salade waarin je de ingrediënten goed proeft. Ik heb minder veldsla en meer bieten gedaan, wij houden nl erg van bietjes. Top en zeker een blijvertje.
Fijn om te horen, dankjewel voor het delen!
Heerlijk en lekker makkelijk recept!
Ik denk dat ik deze eens ga maken met wasabi in plaats van mierikswortel! Wasabi is immers ook mierikswortel, en een potje mierikswortel koop ik altijd al met de wetenschap dat hij na 1 eetlepel verder zal staan verpieteren in de koelkast en daarna in de vuilnisbak zal belanden. Wasabi gebruik ik vaker. Ik ga eens kijken wat het effect van wasabi met mayo is in dit gerecht!
Dat kan zeker en een goede tip voor anderen die hier ook tegenaan lopen. Dankjewel voor het delen!
Mijn man lust alleen maar ijsbergsla, kan ik dit ook gebruiken in combinatie met de andere ingredienten.
groetjes Joke
Ja dat kan prima, dat zal net zo lekker smaken! 👍
Heb dit vandaag gemaakt als hoofdmaaltijd: het is verrukkelijk! Biol. bietjes kosten heel weinig, vier stuks voor één euro vijf cent en al voorgekookt! Ruime porties gemaakt, omdat het onze hoofdmaaltijd was, pijnboompitjes erover heen gestrooid.Met smaak gegeten! De combinatie van gerookte forelfilet en plakjes biet is erg lekker!
Dank voor dit heerlijke recept!
Heel graag gedaan en dankjewel voor het leuke uitgebreide berichtje! 😊👍🙏
Hoi Carlo,
Ik wil deze salade maken maar is er een goede vervanger voor de forel? Mijn man lust geen vis en geen kip.
Groetjes,
Atty
Hoi Atty,
Wanneer je man geen vis en kip lust, dan blijft er alleen varkens- en rundvlees over. In dat geval zou ik kiezen voor varkensvlees en in dit geval filetlapjes. Deze aanbraden met wat boter en kruiden met een beetje peper en zout.
Groetjes,
Carlo
Dankjewel Carlo, die ga ik er bij doen.
En bedankt voor al de lekkere recepten!
Groetjes,
Atty
Graag gedaan, dankjewel voor de waardering 🙂
Een heerlijk recept met een mooie combinatie van smaken. Al verschilende keren gemaakt. Alleen lukt het niet om de dressing egaal geroerd te krijgen. De smaak is er niet minder door. 🙂
Goed te horen en dat het smaakt is het allerbelangrijkste.
Kan ik het ook met kokos olie maken
In de regel kun je best vaak olijfolie vervangend door kokosolie. In het geval dat het in een dressing wordt gebruikt, zoals in dit gerecht, kan het niet. In dit gerechtje hoort echt de olijfolie. Die smaakt lekkerder en is vloeibaar op elke temperatuur.