Frisse salade met gerookte kip en het witte goud
Spread the love!

Over het frisse salade met gerookte kip en het witte goud recept

Het begint weer wat lekkerder weer te worden en op een mooie dag is deze frisse salade met gerookte kip en het witte goud superlekker! Asperges worden ook wel het witte goud genoemd, vandaar de naam van dit gerecht.

Dit recept is van Marian. Zij volgt Supersnel Gezond al lange tijd en ze stuurt mij wel eens vaker wat door. Dit is ook weer een toppertje. Ik heb alleen de dressing iets aangepast. Ze had aangegeven dat zij hem had gemaakt met: olijfolie, witte balsamico, mayonaise, geraspte schil van limoen, chiazaad, peper en zout. Ik gebruik zelf de witte balsamico alleen nooit en daarom ben ik een beetje gaan nadenken.

In mijn koelkast staat standaard wel een pot halvanaise. Dat is een iets minder vette mayonaise. De eerste drie ingrediënten van de halvanaise zijn: zonnebloemolie, water, azijn. Dus ik ben gewoon een beetje kort door de bocht gegaan door de olijfolie en witte balsamicoazijn weg te laten. Heb jij het wel in huis? Schroom niet om het toch te gebruiken. Het zal zeker nog wat extra smaak geven aan de dressing.

Chiazaad vind ik echt een superleuk ingrediënt. Met een eetlepel chiazaad voeg je stiekem nog even ruim 1,5 gram vezels per persoon toe. De meeste mensen eten te weinig vezels, dus een handige toevoeging. Ook is chiazaad rijk aan omega-3. Ook iets waar de gemiddelde Nederlander te weinig van binnenkrijgt. Maar vooral vind ik het superleuk omdat het de waterige dressing weer bindt tot een hele dikke mooie romige dressing. De schil van de limoen maakt het helemaal af. Die voegt echt die unieke smaak toe aan de dressing. Heerlijk!

Gemengde saladeIk heb trouwens gekozen voor de gemengde salade van de Albert Heijn. Deze bevat een knapperige en frisse gemengde salade met batavia sla, radicchio en gele wortel. Voel je vrij om voor een andere mix te kiezen. Ik kan me voorstellen dat een mix met rucola ook erg lekker kan zijn. Die zou wat meer pit aan het gerecht geven. Experimenteer er dus rustig op los.

Wij vonden de salade zeer geslaagd! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt…

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het frisse salade met gerookte kip en het witte goud recept

Frisse salade met gerookte kip en het witte goud
Frisse salade met gerookte kip en het witte goud
Votes: 3
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Frisse salade met gerookte kip en het witte goud
Frisse salade met gerookte kip en het witte goud
Votes: 3
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Maak als eerst de dressing. Doe de halvanaise, 30 ml water, het chiazaad en de limoensrap bij elkaar in een kom. Meng het geheel tot een egale dressing en breng het op smaak met wat peper en zout.
  2. Zet de dressing even opzij.
  3. Zet vervolgens een hapjespan met deksel op het vuur.
  4. Doe een beetje boter in de pan, 2 eetlepels water en de witte aspergetips. Doe de deksel op de pan en stoom de asperges in 5 minuten gaar.
  5. Verdeel ondertussen de gemengde salade over de borden.
  6. Leg hier de gerookte kipfiletreepjes bovenop.
  7. Voeg de mangostukjes toe.
  8. Leg hier de witte aspergetips bovenop zodra deze gaar zijn.
  9. Verdeel vervolgens de dressing over de borden.
  10. Klaar is frisse salade met gerookte kip en het witte goud. Eet smakelijk!
  11. P.S. je zou de dressing ook eerst door de gemengde salade kunnen roeren, maar ik vind het zelf zo lekkerder.
Recipe Notes

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Een heerlijke salade, nu al 2x gemaakt. Heb de aspergetips vervangen door asperges uit glas. Kon mij niets voorstellen bij 100 gram aspergetips. Smaakte erg lekker, mijn lemonrasp lukte niet erg, heb de limoen uitgeperst en ipv water door de saus gedaan. Super salade Carlo!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *