Over het traybake met pompoen tomaat en mozzarella recept
Traybake: alle ingrediënten op een bakplaat en de oven doet de rest. Deze maak ik met pompoen, kastanjechampignons, tomaat, rode ui en mozzarella.
Let op: de bereidingstijd is echt heel kort, maar de ovenwachttijd is 45 minuten. Dat is een beetje de uitzondering op de regel, gezien elk recept op deze site normaal binnen 15 minuten te bereiden is.
En ja, ik gebruik geen bakplaat en noem het toch een traybake…. 🙈 Ik gebruik een ovenschaal. Dat vind ik makkelijker.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Mozzarella is een verzamelnaam voor twee soorten verse kaas. De oorspronkelijk Italiaanse mozzarella is de mozzarella di bufala vervaardigd uit de melk van de waterbuffel. Later is men ook mozzarella uit koemelk gaan vervaardigen. Beide zijn wel volgens dezelfde principes vervaardigd, maar hebben een geheel eigen smaak en structuur. De mozzarella di bufala is porseleinwit (net als de buffelmelk) terwijl de koemelkmozzarella een licht gelige kleur van het in koemelk aanwezige caroteen heeft. De mozzarella di bufala wordt als een delicatesse beschouwd en is duurder dan de koemelkmozzarella. Mozzarella geniet binnen de Europese Unie bescherming als gegarandeerde traditionele specialiteit.
Maar het is ook lekker met een simpele koemelkmozzarella, hoor. Er zit ook een klein ander voordeel aan. De koemelkmozzarella bevat wat minder verzadigd vet. Niet dat verzadigd vet slecht is, maar overal waar ‘te’ voor staat…. en laat de gemiddelde Nederlander nu net toch al wat te veel verzadigd vet nuttigen dat verstopt zit in kaas, vleeswaren, etc. Doe jij dat niet? Dan kun je natuurlijk ook best wel eens een keertje kiezen voor een mooie mozzarella di bufala.
Het traybake met pompoen tomaat en mozzarella recept
Porties |
2 personen |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
15 minuten | 45 minuten |
|
|
|
Traybake: alle ingrediënten op een bakplaat en de oven doet de rest. Deze maak ik met pompoen, kastanjechampignons, tomaat, rode ui en mozzarella.
|
- 30 gram amandelen
- 250 gram cherrytomaten
- 1 theelepel Jonnie Boer Picadillo kruiden
- 250 gram kastanjechampignons
- 150 gram mozzarella
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram pompoen
- 1 stuk rode ui
- 1 beetje zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe wat olijfolie in een ovenschaal.
- Voeg de pompoenblokjes toe.
- Strooi de Jonnie Boer Picadillo kruiden over de pompoen.
- Voeg de plakjes kastanjechampignons.
- Snij de ui in partjes en voeg deze toe.
- Voeg de amandelen toe
- Leg de cherrytomaten bovenop.
- Zet de schaal 45 minuten in de oven.
- Haal de schaal uit de oven en bestrooi het geheel met wat zout.
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over het gerecht.
- Klaar is je traybake met pompoen tomaat en mozzarella. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.