Over de spinazie-avocadosalade met tonijn en korianderpesto
Dit recept voor een spinazie-avocadosalade met tonijn en korianderpesto is echt een lekker gezond recept. Natuurlijk ook snel en gemakkelijk te bereiden.
De korianderpesto is echt briljant. De smaak is heel intens en complex en dat combineert perfect met de pure smaken van de spinazie en de avocado. Die twee worden verder namelijk niet gekruid. Dus echt pure smaken. Erg lekker!
Het spinazie-avocadosalade met tonijn en korianderpesto recept
- Maak eerst de pesto. Hak de koriander fijn. Doe deze in een kom. Voeg hier twee theelepels olijfolie aan toe. Snijd de limoen door midden en pers het sap uit 1 helft en voeg het sap toe aan de koriander. Hak een teentje knoflook fijn en voeg deze toe. Rasp de gember totdat je een halve theelepel hebt. Doe dit bij de korianderpesto. Hak de walnoten fijn in kleine stukjes en voeg dit ook toe. Hussel het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout. Zet de korianderpesto even apart.
- Snijd alvast de avocado door midden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in de lengte en breedte, zodat je een raster krijgt. Leg de avocado even apart.
- Zet een pan met een laagje water en een stoommand op het vuur. Doe de spinazie in de stoommand met een deksel erop en zet de pan op het vuur.
- Gril nu snel de tonijn. Zet een grilpan op hoog vuur. Giet een scheut sojasaus op een schoteltje. Dep de tonijn in de sojasaus. Niet te lang, want dan neemt de tonijn te veel sojasaus op. Dat is zonde van de smaak van de tonijn. Gril de tonijn erna heel kort. Ongeveer 1-1,5 minuut per kant.
- Haal de tonijn uit de pan en wikkel deze even in aluminiumfolie, zodat deze nog even warm blijft.
- Nu is ook de spinazie wel aardig geslonken. Haal de spinazie uit de stoommand en verdeel deze over de borden. Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil, je hebt dan gelijk avocadoblokjes, en verdeel deze over de spinazie.
- Leg hierop de tonijn. Schep de pesto ernaast.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.