Over de cannellinibonen salade met gerookte tonijn
Deze cannellinibonen salade met gerookte tonijn is super lekker als je zelf de tonijn rookt. Je kunt de tonijn ook gewoon bakken of tonijn uit blik nemen.
Zelf roken is super makkelijk. Het kan gewoon met een rookpan die je op het fornuis plaatst onder de afzuigkap. De hoeveelheid rook is echt minimaal. Het is absoluut niet zo dat je hele huis blauw staat. Je hoeft ook maar een klein beetje rookmot te gebruiken om al een heerlijke gerookte smaak te krijgen.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Original price was: €19,50.€17,50Current price is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Original price was: €22,50.€17,50Current price is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Een rookpan kunnen je gemakkelijk online bestellen, bijvoorbeeld bij webwarenhuis Fonq: “Fonq rookpan“.
Natuurlijk kun je het gerecht ook maken met gebakken tonijn of tonijn uit blik. Wel raad ik het aan om het een keertje te maken met gerookte tonijn. Dat geeft het gerecht toch wel echt een unieke smaak.
Het cannellinibonen salade met gerookte tonijn recept
- 1/2 theelepel agavesiroop
- 1 theelepel appelazijn
- 7,5 gram basilicum
- 400 gram cannellinibonen
- 250 gram cherrytomaten
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 teentje knoflook
- 6 theelepels olijfolie
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk rode ui
- 125 gram rucola
- 150 gram tonijnsteak
- We beginnen met de tonijn.
- Optie 1) Je gaat de verse tonijn roken. Bereid de rookpan voor. Leg de tonijn in de rookpan en rook de tonijn op laag vuur zo’n 5 minuten. Het beste werkt het om de tonijn direct uit de koelkast te roken. Dan blijft hij van binnen nog mooi rosé.
- Optie 2) Je gaat verse tonijn grillen. Zet de grillpan op hoog vuur. Bak de tonijn heel kort aan beide kanten. Met heel kort bedoel ik een minuutje aan beide kanten. Zo blijft de tonijn mooi rosé van binnen.
- Optie 3) Je kiest voor tonijn uit blik. Je hoeft niets extra’s te doen.
- Dan de dressing. Hak de basilicum fijn en doe deze in een kommetje. Voeg hier de 6 theelepels olijfolie, 1 theelepel appelazijn, 1 theelepel citroensap, een drupje agavesiroop en een fijngehakt teentje knoflook aan toe. Meng het geheel goed en zet even apart.
- Nu de salade. Spoel de cannellinibonen af en doe ze in een grote kom.
- Snijd vervolgens de cherrytomaatjes doormidden en voeg die toe aan de cannellinibonen.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg die toe aan de cannellinibonen en cherrytomaatjes.
- Snijd de rode ui fijn en voeg die ook toe, samen met twee eetlepels kappertjes.
- Hussel het geheel goed door elkaar.
- Maak de zak met rucola voorzichtig open aan 1 kant. Schenk er een eetlepel olijfolie in en voeg wat zout toe. Hussel de rucola goed, zodat alle blaadjes een beetje olijfolie en zout bevatten. Verdeel de rucola over de borden.
- Schep hier de salade van cannellinibonen bovenop.
- Snijd nu de tonijn in dunne plakken (als je verse tonijn hebt bereid). Leg deze bovenop.
- Sprenkel nu de dressing van basilicum over het geheel. Ikzelf vind dat lekkerder dan door de cannellinibonen husselen. Door het sprenkelen proef je af en toe wat dressing en dat zorgt voor een hele lekkere variatie tijdens het eten.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Direct recept gemaakt met tonijn uit blik. Een absolute blijven in het assortiment. Alle smaken kloppen gewoon. Heel lekker!
Erg lekkere salade. De uitgebreide versie van een salade die ik laatst gegeten heb