Over het wokgerecht met boerenkool en kip
Boerenkool is een echte Superfood van eigen bodem, in Amerika razend populair. Daarnaast smaakt dit wokgerecht met boerenkool en kip ook weer super lekker!
Het AD schreef over boerenkool: “Boerenkoolchips, boerenkoolchocola, boerenkoolbier en zelfs boerenkoolnagellak. Boerenkool is een gigantische hit in de VS. De groente is amper aan te slepen. Supermarktketen WholeFoods verkoopt 22.000 stronken per dag. Dat actrice Gwyneth Paltrow boerenkool eindeloos promoot op haar blog en Michelle Obama de groente heeft geplant in de tuin van het Witte Huis helpt zeker een handje.”
Waarom is boerenkool zo gezond?
Boerenkool is zo gezond omdat het rijk is aan vitaminen, mineralen, vezels en andere essentiële voedingsstoffen. Boerenkool wordt ook wel de koningin van de bladgroenten genoemd. Boerenkool bevat onder andere veel vitamine A, C, B1 en B2, mineralen, ijzer en calcium.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Dus ook calcium. Veel mensen vergeten nog wel eens dat je calcium ook uit groenten haalt en niet alleen maar uit zuivelproducten.
Het wokgerecht met boerenkool en kip
- 300 gram boerenkool
- 1 theelepel geraspte gember
- 50 gram Grana Padano
- 300 gram kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk rode peper
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 stuk ui
- Snijd als eerste de kipfilet in blokjes. Doe deze in een kom en schenk er twee eetlepels sojasaus overheen. Laat dit even staan.
- Hak vervolgens de knoflook fijn en de rode peper. Rasp een theelepel gember en snipper vervolgens de ui. Doe dit alles in een grote wok met een eetlepel kokosolie. Zet het vuur van de wok niet te hoog. Een wok wordt razendsnel kokend heet en dan brandt alles gelijk aan. Fruit het geheel dus op middelmatig vuur.
- Zodra het uitje een beetje glazig wordt, voeg dan de gemarineerde blokjes kipfilet toe. Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes en voeg deze toe.
- Wok het geheel totdat de kip bijna helemaal gaar is.
- Voeg dan de gesneden boerenkool toe. Wok het geheel totdat de boerenkool licht begint te verkleuren en te slinken.
- Voeg dan de geraspte Grana Padano toe en hussel het geheel goed door elkaar. Klaar is het wokgerecht met boerenkool en kip.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Lijkt me best lekker, maar wat eet je erbij, aardappels, pasta, couscous
Ik vind het niet voor herhaling vatbaar, echt veel te droog
Hi Monique, ah, dat is jammer. Hopelijk smaakt het volgende gerecht je beter! Groetjes, Carlo
Heerlijk verrassend recept! Dank je wel!
Fijn om te lezen, dankjewel voor het berichtje! Groetjes, Carlo
Heeeel erg lekker!! Verrassend 😋
Ah, goed te horen! 😃👍
Heerlijk gerecht! Persoonlijk vind ik dat het met 300 gram boerenkool iets te droog wordt, dus doe ik er extra paprika en ui in en iets minder boerenkool. En een eetlepel gember in plaats van een theelepel, maar daar moet je maar net van houden. Heb het nu al een paar keer gemaakt voor eters en die waren ook allemaal super enthousiast! Dank je wel voor het lekkere recept!
Goed te horen Anne en graag gedaan. Ook leuk dat je jouw persoonlijke tips erbij hebt gezet.
Net gegeten maar vonden het super droog!!!!!
Kan de boerenkool ook vervangen worden door verse spinazie? Het is nu niet de tijd voor verse boerenkool helaas!
Ja, jammer hè? Boerenkool is zo lekker. Maar je kunt het nu ook zeker met spinazie maken. De bereiding blijft het zelfde, wok de spinazie ook heel kort totdat het begint te slinken.
Dat is goed te horen en gefeliciteerd met je aankoop!
Ik heb verschillende recepten al geprobeerd en ze waren heerlijk.vooral omdat ik geen keukenprinses ben.heb zelfs het boek al!!”
Ben absoluut geen fan van boerenkool. Had nog wat liggen doordat mijn dochter afgelopen week iets kookte met boerenkool. Ik vond het zonde om weg te gooien en besloot dit gerecht te maken.
Het smaakt echt heerlijk. Dit recept ga ik opslaan onder favorieten en zeker vaker eten.
Dank je wel.
Wat goed te horen Tineke!
Ik vind het niet voor herhaling vatbaar, echt veel te droog
Is er nog een alternatief ingrediënt voor de paprika? Die verdraag ik namelijk niet zo goed. Misschien tomaat of wordt het dan te vochtig?
Hoi Edith, met tomaat kan ook. Ikzelf zou dan wel de zaadjes eerst verwijderen en de tomaat pas aan het einde toevoegen. Dan verwarm je de tomaat alleen maar en wordt het gerecht ook minder vochtig. Eet smakelijk, Carlo
Wauw ik vind m heel lekker…… ik had de kip wat meer gekruid en voor me man had ik r rijst bij gekookt
Fijn te horen dat je het lekker vond!
Top gerecht! Thnx
Fijn te horen! 👍👍👍
Ik ben t nu aan het maken
Heb net deze gerecht gemaakt voor 2 personen, maar heb zelf alles opgegeten, heerlijk! super snel en lekker gezond!! top, bedankt voor het recept.
powerfood!!
😀 Je had blijkbaar trek! 😀 Wel lekker veel essentiele voedingsstoffen binnen 😉
Ooohhh dit ga ik straks klaar maken. Ik heb alleen geen Grana Padano in huis. Wel gewone kaas. Dat kan toch ook wel? Ik probeer het gewoon.
Bedankt voor het recept!
En? Vond je het lekker? Met gewone kaas kan waarschijnlijk wel, maar met de Grana Padano wordt het gerecht nog lekkerder.
Sorry, late reactie.
Ja, het was erg lekker! Ik ga het zeker vaker maken!
Met gewone kaas was het in ieder geval ook prima te eten.
Top! 😀
Bedankt voor de tip!
De maaltijd was erg lekker, zeker voor herhaling vatbaar. Dan doe ik er wel een hele peper door 🙂
Hoeveel gember is er benodigd bij dit recept? Bij de ingrediënten wordt 1 theelepel aangegeven en in het recept 1 eetlepel :).
Wel ben ik erg benieuwd hoe het zal smaken!
Een theelepel is meer dan genoeg :-D. Anders wordt het wel heel scherp. Ik heb het gelijk aangepast. Dank je wel voor de tip en alvast eet smakelijk!
Eerlijk is eerlijk, ik was bang dat het niet lekker zou zijn, maar ik had nog boerenkool liggen en wilde graag eens iets anders maken dan stamppot. Ik moet echter bekennen dat ik ongelijk had. Het was erg lekker! Daarbij smaakt het ook gewoon gezond.
Dank je wel voor dit makkelijke en gezonde recept Carlo! Zeker voor herhaling vatbaar!
😀 goed te horen, geniet er van!
Heerlijk!! Dacht eerst dat het niet zou vullen zonder rijst of aardappels. Maar het vult goed haha. Morgen gaan we de spuitjes proberen.
Bedankt voor de recepten????
Graag gedaan Gerina en eet smakelijk vanavond! 😉
Heerlijk met geroosterde pijnboompitten (had ik nog liggen), met cashewnoot doe ik de volgende keer! Helemaal top Carlo! Vijf sterren
Dank je wel! 😀 Carlo
Smaak was heerlijk???? ik mis alleen de hoeveelheid aan kcal per portie..
Goed te horen! Het aantal kcal per persoon is ongeveer 450 kcal.
Errug lekker.
Heb de sojasaus vervangen voor 1 deel oestersaus en 1 deel chilisaus vanwege Soja-allergie. Smaak is top.
Kun je me zeggen wat de zuurwaarden zijn van deze twee ingrediënten Carlo? En op naar het volgende recept. …
Groetjes Daphne
Groetjes
Hoi Daphne, fijn te horen dat je het zo lekker vond! De oestersaus en chilisaus werken net als sojasaus verzurend. Dat is in dit geval niet erg omdat er voldoende base vormende producten (boerenkool, paprika, etc) tegenover staan. Dat maakt dit gerecht weer goed in balans. Eet smakelijk! Groetjes, Carlo
Welke van de -tig soorten sojasaus wordt gebruikt?
Ik gebruik de Japanse sojasaus
Serveer je dit met rijst? Aardappels?
Nee hoor, gewoon zo. Super lekker! Daarbij adviseert het Alkaline eetpatroon (waar elk recept op Supersnel Gezond zich aan houdt) om zetmeelrijke koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, etc) niet te combineren met dierlijke eiwitten (vis, vlees, etc). Vandaar, geen rijst of aardappels gezien er kip in het recept zit.
Gisteravond gegeten!echt heerlijk!
Goed te horen Christa!
Wat een heerlijk recept!
Vanavond weer een recept van deze site… 🙂
Goed te horen! 😀