Over de champignonsoep met een twist
Deze champignonsoep is een champignonsoep met een twist. Hij is echt te grappig! Hij bevat geen room of zuivel en is toch dik en romig. Superlekker!
Wat is mijn truc? Heel simpel, ik gebruik bonen. Reuzenbonen om precies te zijn. De bonen zorgen ervoor dat het een gebonden soep wordt. Door de bonen te blenden met de staafmixer krijg je namelijk die heerlijke mooie romige dikke soep.
Verder heb ik nog wat bloemkool gebruikt. Die proef je eigenlijk helemaal niet. Qua smaak zou je die dus ook kunnen weglaten. Toch heb ik die bloemkool toegevoegd. Dat heb ik gedaan om de zuur base balans in het gerecht weer kloppend te krijgen.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
De bonen werken namelijk verzurend. De kastanjechampignons plus de bloemkool werken weer base vormend. Als je dan nu kijkt naar het totaal, dan zitten er meer base vormende producten in dan producten die verzurend werken. Zo is het totale gerecht base vormend, ofwel alkaliserend. Dat is exact de bedoeling, want dat levert je allerlei gezondheidsvoordelen op.
Die balans bewaak ik trouwens met elk gerecht op Supernel Gezond. Dat is dé succesformule achter elk recept op deze site.
Los van dit alles is het natuurlijk gewoon weer een heerlijk snel te bereiden en erg lekkere maaltijd. Dat blijft ook belangrijk, toch? Ik ben benieuwd wat jij vindt van deze champignonsoep met een twist.
Het champignonsoep met een twist recept
- 12,5 gram bieslook
- 400 gram bloemkool
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel kokosolie
- beetje peper
- 2 theelepels ras el hanout
- 255 gram reuzenbonen
- 0,5 liter water
- beetje zout
- Doe eerst het water in de waterkoker en breng dit aan de kook.
- Hak een teentje knoflook fijn.
- Maak de bloemkool schoon en snijd de bloemkool in dunne plakken.
- Doe de kokosolie in een grote pan en zet deze op het vuur.
- Fruit het teentje knoflook.
- Voeg de bloemkool toe samen met de reuzenbonen.
- Voeg de ras el hanout kruiden toe samen met wat peper en zout.
- Roerbak het geheel kort.
- Voeg het kokende water toe en breng het opnieuw aan de kook.
- Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren.
- Pureer het geheel 5 minuten voor tijd (dat is na 10 minuten vanaf de start) tot een egale soep.
- Voeg de kastanjechampignons toe en kook die nog even een paar minuten mee.
- Hak ondertussen de bieslook fijn en roer deze door de champignonsoep. Houd een klein beetje achter voor de garnering.
- Verdeel de champignonsoep over grote kommen en garneer met het restje bieslook.
- Klaar is je champignonsoep met een twist. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Beste Carlo,
Kan je de bonen vervangen door iets anders?
Alvast bedankt
Dag Kathy, je zou ze kunnen vervangen door voorgekookte aardappel. Dat zorgt ook voor het bindende effect. Ik zou dan qua gewicht eenzelfde hoeveelheid kiezen. Groetjes, Carlo
Ook weer erg smakelijk.
Fijn om te horen!
Hallo Carlo. Ik heb deze soep net gegeten. Echt heerlijk!!! Ga hem zeker nog meer eten! Bedankt voor dit heerlijke recept. Groetjes.
Hoi Lyda, goed te horen, dankjwel voor het leuke berichtje! Groetjes, Carlo
Klinkt erg lekker? Kun je deze soep ook invriezen?
Gr bram
Hi Bram, dat kan inderdaad. Een ingevroren soep blijft zo’n 3 maanden goed. Groetjes, Carlo