Champignonsoep met een twist
Spread the love!

Over de champignonsoep met een twist

Deze champignonsoep is een champignonsoep met een twist. Hij is echt te grappig! Hij bevat geen room of zuivel en is toch dik en romig. Superlekker!

Wat is mijn truc? Heel simpel, ik gebruik bonen. Reuzenbonen om precies te zijn. De bonen zorgen ervoor dat het een gebonden soep wordt. Door de bonen te blenden met de staafmixer krijg je namelijk die heerlijke mooie romige dikke soep.

Verder heb ik nog wat bloemkool gebruikt. Die proef je eigenlijk helemaal niet. Qua smaak zou je die dus ook kunnen weglaten. Toch heb ik die bloemkool toegevoegd. Dat heb ik gedaan om de zuur base balans in het gerecht weer kloppend te krijgen.

De bonen werken namelijk verzurend. De kastanjechampignons plus de bloemkool werken weer base vormend. Als je dan nu kijkt naar het totaal, dan zitten er meer base vormende producten in dan producten die verzurend werken. Zo is het totale gerecht base vormend, ofwel alkaliserend. Dat is exact de bedoeling, want dat levert je allerlei gezondheidsvoordelen op.

Die balans bewaak ik trouwens met elk gerecht op Supernel Gezond. Dat is dé succesformule achter elk recept op deze site.

Los van dit alles is het natuurlijk gewoon weer een heerlijk snel te bereiden en erg lekkere maaltijd. Dat blijft ook belangrijk, toch? Ik ben benieuwd wat jij vindt van deze champignonsoep met een twist.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het champignonsoep met een twist recept

Champignonsoep met een twist
Champignonsoep met een twist
Stemmen: 22
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Champignonsoep met een twist
Champignonsoep met een twist
Stemmen: 22
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe eerst het water in de waterkoker en breng dit aan de kook.
  2. Hak een teentje knoflook fijn.
  3. Maak de bloemkool schoon en snijd de bloemkool in dunne plakken.
  4. Doe de kokosolie in een grote pan en zet deze op het vuur.
  5. Fruit het teentje knoflook.
  6. Voeg de bloemkool toe samen met de reuzenbonen.
  7. Voeg de ras el hanout kruiden toe samen met wat peper en zout.
  8. Roerbak het geheel kort.
  9. Voeg het kokende water toe en breng het opnieuw aan de kook.
  10. Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren.
  11. Pureer het geheel 5 minuten voor tijd (dat is na 10 minuten vanaf de start) tot een egale soep.
  12. Voeg de kastanjechampignons toe en kook die nog even een paar minuten mee.
  13. Hak ondertussen de bieslook fijn en roer deze door de champignonsoep. Houd een klein beetje achter voor de garnering.
  14. Verdeel de champignonsoep over grote kommen en garneer met het restje bieslook.
  15. Klaar is je champignonsoep met een twist. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

    1. Dag Kathy, je zou ze kunnen vervangen door voorgekookte aardappel. Dat zorgt ook voor het bindende effect. Ik zou dan qua gewicht eenzelfde hoeveelheid kiezen. Groetjes, Carlo

  1. Hallo Carlo. Ik heb deze soep net gegeten. Echt heerlijk!!! Ga hem zeker nog meer eten! Bedankt voor dit heerlijke recept. Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *