Bloemkoolsoep met cashewnoten

Bloemkoolsoep met cashewnoten

Deze bloemkoolsoep met cashewnoten is weer een complete verassing. Alles samen creeërt een compleet nieuwe smaak. De bloemkool proef je verrassend genoeg bijna niet meer. Vergis je niet in de hoeveelheid. De bloemkoolsoep voedt enorm. Grote eters, eten hiervan met 2 personen en zitten vol. Je kunt er ook 4 kleine eters blij mee maken,…

Ratatouille met pesto en rundermedaillon

Ratatouille met pesto en rundermedaillon

Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Er zijn vele variaties op gemaakt. De bereiding kan verschillen, maar basisingrediënten van ratatouille zijn: tomaat, courgette en aubergine, ui en knoflook. Ratatouille wordt in Frankrijk meestal gegeten met stokbrood. In Italië serveert men dit gerecht vaak met polenta….

Koolsalade met een yoghurt-mosterddressing

Koolsalade met yoghurt-mosterddressing

Deze koolsalade met een yoghurt-mosterddressing is echt zo’n heerlijk licht verteerbare frisse lunch. Na dit gegeten te hebben, heb je zeker een lunchdip-vrije middag. Daarnaast is het stugge rauwkost. Dus je moet heel veel kauwen. Hierdoor eet je langzamer en zit je sneller vol. Het gerecht voorkomt dat je jezelf overeet. Goed kauwen helpt om…

Pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet

Pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet

Pappardelle van courgette is zo’n supertip. Op die manier krijg je met die gerecht heel gemakkelijk weer extra groente binnen. Ideaal in een tijd waarin het overgrote deel van de Nederlanders te weinig groenten nuttigen. Dit gerecht is het lekkerste met verse pesto. Tegenwoordig kun je die al in de koeling bij je supermarkt vinden….

Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)

Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)

Soba zijn Japanse, dunne noedels, gemaakt op basis van boekweitmeel. Soba (boekweit noedels) heeft een kruidige, nootachtige smaak. Soba wordt net als Italiaanse pasta beetgaar gekookt. Een truc om de soba een goede cuisson te geven is wanneer de noedels 2 minuten in het kokende water zijn, er een kopje koud water bij te doen….

Bosbessen gember pudding

Bosbessen-gember pudding

Dit is nog eens een gezonde pudding. Deze bosbessen-gember pudding zit vol met vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C. Ook de mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, koper en zink zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Het is ook nog eens alkaliserend. Dat is superhandig gezien veel mensen te veel verzurende voedingsmiddelen nuttigen. Zo trek…

Marokkaanse zoete aardappelsalade met pastinaak

Marokkaanse zoete aardappelsalade

De Marokkaanse zoete aardappelsalade is in de regel een bijgerecht. In dit geval is het een hoofdgerecht geworden door de groente die er aan toegevoegd wordt. De pastinaak en de wortel breiden het spectrum uit dat bepaald wordt door de zoete aardappel. De zoete smaken krijgen hierdoor veel meer dimensie. De tomaten die toegevoegd worden…

Aardappelsalade met rucola en olijven

Aardappelsalade met rucola en olijven

Deze aardappelsalade met rucola en olijven kun je zowel warm als koud eten. Hierdoor kun je het zowel als lunch of als avondmaaltijd eten. Het leuke is dat je veel eerder geneigd ben om er groenten bij te eten. Dit draagt extra bij tot een gezonde voeding. Daarnaast hebben aardappelen een basen-overschot in tegenstelling tot…

Salade van tomaten en avocado

Salade van tomaten en avocado

Wat voor spannends kan ik vertellen over de salade van tomaten en avocado? Niet heel veel. Hij is wel erg lekker en makkelijk te bereiden! Let er wel op dat je een grote avocado neemt. Bij sommige supermarkten liggen avocado’s per twee verpakt. Dat zijn kleintjes. Gebruik er van die dan liever twee. Het doel…

Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen

Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen

Deze rodekoolsalade met tomaten en rozijnen is lekker fris. Een salade die er een keer niet groen uit ziet. Het gerecht is in zijn geheel bijna 100% alkaliserend. De azijn is licht verzurend. In dit geval natuurlijk helemaal niet erg. In elke gemiddelde situatie kun je 20% tot 40% verzurende voeding verwerken in je gerecht. Dus in…

Spaghetti van courgettes kip en paranoten

Spaghetti van courgettes kip en paranoten

Deze spaghetti van courgettes kip en paranoten is een heerlijke combinatie en voldoet aan de alkalische eetpatroon regels. In dit gerecht heb ik de spaghetti gemaakt van courgettes. Op die manier krijg je heel gemakkelijk weer wat extra groenten binnen. Daarom de spaghetti van courgettes. Ook erg lekker! Je eet straks zo’n 750 gram groente en…