Thai green curry pompoen stampot

Thai green curry pompoen stamppot

De credits voor deze Thai green curry pompoen stamppot gaan naar sterrenchef Jonnie Boer. Ik heb wel aan de verhouding gesleuteld, ik gebruik meer groenten. Ook gebruik ik expres de Cê­la­Vi­ta krui­mi­ge aard­ap­pe­len. Die zijn namelijk al voorgekookt, waardoor het ineens mogelijk wordt om dit recept net binnen 15 minuten te bereiden. Je moet dan alleen…

Gele paprikasoep met spinazie en walnoten

Gele paprikasoep met spinazie en walnoten

Deze gele paprikasoep met spinazie en walnoten is zó lekker en zó simpel te bereiden. Deze staat per direct hoog op mijn favorietenlijst 🙂 . In plaats van een curry paste, die ik wel eens als basis gebruik voor een soep, heb ik nu gekozen voor de kruiden van Jonnie Boer. Voor deze soep gebruik ik de Shichimi…

Red chili bonendip

Red chili bonendip

Deze red chili bonendip is supersimpel te bereiden en een ideale vezelrijke en zuivelvrije gezonde dip. Lekker met komkommer of stukjes paprika. Voor deze dip gebruik ik de Shichimi Togarashi kruiden van Jonnie Boer. Shichimi Togarashi is een kruidenmix die op grote schaal wordt gebruikt in de Japanse keuken. Red chili peppers is het belangrijkste ingrediënt…

Gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst

Gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst

Dit gehaktballen in tomatensaus met bloemkoolrijst recept is een superlekker en koolhydraatarm recept. Het is ook enorm simpel en heel snel te bereiden. Ikzelf maak dit recept binnen 10 minuten. Ik speel alleen wel een beetje vals 🙂 . Ik maak gebruiken van kant-en-klare biologische rundergehaktballetjes, tomatenblokjes met knoflook en bloemkoolrijst.        …

Variazione della Ribollita Toscana

Variazione della Ribollita Toscana

Deze variazione della Ribollita Toscana is een variatie op het originele Ribollita recept. Ik heb alleen wat aangepast, zodat hij op de website past. Dat heb ik gedaan omdat ik wil dat alle recepten voldoen aan de regels van het Alkaline eetpatroon én binnen 15 minuten te bereiden zijn. Het recept is echt een variatie geworden op de origineel…

Zoete tomatensoep

Zoete tomatensoep

Het recept voor deze zoete tomatensoep kreeg ik doorgestuurd van een vriend van mij, met de tip hem echt een keer te maken. Sven had gelijk, erg lekker! Naast dat deze zoete tomatensoep erg lekker is, is het gerecht natuurlijk ook weer supersnel en gemakkelijk te bereiden. Je kunt de zoete tomatensoep natuurlijk ook prima als lunch…

Fasolakia Giaxni

Fasolakia Giaxni

Fasolakia Giaxni is een “duur” woord voor groene bonen in tomatensaus 🙂 . Het is een, heel snel te bereiden, Grieks recept. Superlekker en erg gezond! De sperziebonen (fasolakia) worden gekookt met een eenvoudige Griekse keukentechniek, genaamd “Giaxni”, wat “stomend” betekent. “Giaxni” is een zeer populaire techniek die gebruikt wordt in verschillende soorten traditionele Griekse recepten,…

Thaise curry met garnalen

Thaise curry met garnalen

Deze Thaise curry met garnalen is supersnel te bereiden en vet lekker. Ondanks de kokosmelk en kokosolie, toch vetarm. Ja, echt waar! Kijk maar… ‘Vetarm’ is een voedingsclaim. Een voedingsclaim beweert iets positiefs over de samenstelling van een product. Voorbeelden zijn ‘light’, ‘vezelrijk’, ‘rijk aan omega-3 vetzuren’, ‘suikervrij’ of ‘zoutloos’, etc. Het gebruik van claims is…