Over het kabeljauw snel klaar recept
Deze ‘kabeljauw snel klaar’ is écht te simpel voor woorden. Het gerecht bestaat uit slechts 5 ingrediënten en een beetje olijfolie, peper en zout. Alles bij elkaar in de pan, de deksel erop en 10 minuten wachten en dat is alles. Snel, gezond én superlekker!
In dit recept maak ik gebruik van de Provençaalse aardappelpartjes met schil. Die zijn kant-en-klaar zo te koop. Dat doe ik, omdat je dan lekker snel klaar bent met het bereiden van dit gerecht. Alle gerechten op deze site zijn namelijk binnen 15 minuten te bereiden. Natuurlijk kun je ook zelf even de aardappelen schillen, in partjes snijden, voorkoken en kruiden. Dan ben je alleen wat langer bezig. Het voordeel dan is dat het iets goedkoper is, qua gezondheidsvoordeel is het verschil verwaarloosbaar klein. Er is een heel piepklein beetje suiker toegevoegd. Op de verpakking staat bij “waarvan suikers” wel 1 gram, maar dat zijn voor het overgrote deel de suikers die van nature voorkomen in aardappel. Zo’n piepklein beetje toegevoegde suiker is niet zo erg. Het is een druppel op een kokende plaat vergeleken bij de hoeveelheid suikers die de gemiddelde Nederlander nuttigt door bijvoorbeeld frisdrank, snoep en gebak te nuttigen. Te veel suiker is inderdaad ongezond.
Verder valt er eigenlijk niet veel bijzonders te melden.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Afsluitend, in het boek “In Balance for Life” over het Alkaline eetpatroon (dat ook achter Supersnel Gezond zit) staan nog wat extra aanvullende tips. Zo staat er ook de tip om zetmeelrijke koolhydraten (pasta, rijst, aardappelen, etc.) niet te combineren met dierlijke eiwitten (vlees, gevogelte, vis, etc.). Deze tip is echter niet wetenschappelijk te onderbouwen. Om die reden wijk ik er soms van af, net zo als in dit geval. Het belangrijkste blijft dat de zuur-base balans van het gerecht klopt en die klopt weer perfect. Het Alkaline eetpatroon zelf is namelijk wél wetenschappelijke onderbouwd.
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het kabeljauw snel klaar recept
- 12,5 gram bieslook
- 260 gram kabeljauwfilet
- 25 gram kappertjes
- 265 gram linzen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 450 gram Provençaalse aardappelpartjes met schil
- 1 beetje zout
- Eigenlijk is het: doe alles in de pan en stoom het 10 minuten met de deksel op de pan. Maar goed, nu even stap voor stap :-).
- Doe de olijfolie in een hapjespan waar een deksel op past.
- Doe de aardappelen in de pan en roerbak dit een minuutje.
- Voeg de linzen toe.
- Voeg de kappertjes toe.
- Kruid het geheel met een beetje peper en zout.
- Kruid de kabeljauwfilet met een beetje peper en zout en leg de kabeljauwfilet bovenop de aardappelen en de linzen.
- Leg de deksel op de pan en stoom het geheel 10 minuten.
- Hak bieslook alvast fijn.
- Haal de kabeljauwfilet uit de pan en leg deze even apart.
- Verdeel de aardappelen en de linzen over de borden.
- Leg de kabeljauwfilet erbovenop.
- Garneer het geheel met de bieslook.
- Klaar is de kabeljauw snel klaar, eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Wederom een verrassend eenvoudig gerecht waar ik blij van word. Een combinatie die ik zelf nooit bedacht zou hebben, hoe krijg je het voor elkaar, super!Dit ga ik zeker vaker op tafel zetten.
Ik mis de laatste tijd wel nieuwe recepten van je…
Hi Herma, dankjewel voor het leuke berichtje! En klopt, de laatste tijd komt het er niet meer van om nieuwe recepten te bedenken. Wij koken zelf steeds de recepten die al online staan. Wie weet dat dit komend jaar wel weer wat rustiger wordt en ik meer tijd heb om nieuwe dingen te bedenken. Groetjes, Carlo
Hallo Carlo.
Giet je linzen eerst af?
Of wordt he5 gerecht anders een beetje te droog?
Vr groet.
Agnes
Hoi Agnes,
Ik gebruik een blikje linzen van Bonduelle. Daar zit wel iets van vocht bij, maar dat is zo weinig dat ik inderdaad de gehele inhoud van het blikje gebruik. Dus inderdaad inclusief het vocht.
Groetjes,
Carlo
Hai Carlo ik lus geen linzen,wat kan ik daarvoor in de plaats nemen?? Gr
Hi Lyda,
Je kunt ook kiezen voor cannellinibonen.
Of het over een hele andere boeg gooien. Je zou ook kunnen kiezen voor:
– wortelen (in plakjes) of
– bleekselderij (in dunne plakjes) of
– champignons (in kwartjes).
Ook erg lekker!
Eet smakelijk alvast en groetjes,
Carlo