Lamskotelet mediterrane stijl
Spread the love!

Over het lamskotelet mediterrane stijl recept

Let op, dit lamskotelet mediterrane stijl recept is de uitzondering op de regel. Alle recepten op deze site zijn binnen 15 minuten te bereiden. Dit recept ook, alleen de doorlooptijd is wat langer omdat een deel de oven ingaat. Toch moet je deze een keer maken. Wat is dit lekker!

Dit soort overgerechten zijn zó simpel te bereiden. Dat geldt dus ook voor deze lamskotelet mediterrane stijl. Het is echt niet heel veel meer dan een schaal invetten, vervolgens de tomaten, de bonen en de artisjokken in de schaal leggen en het geheel een beetje kruiden.

Dan heb je echt ruim de tijd om het kruidenmengsel voor het vlees te maken. Dit is een mengsel wat ik wel vaker maak met vlees en of stoofgerechten. Nu maak ik het met peterselie, maar ik maak het ook wel eens met rozemarijn of basilicum. Ook erg lekker! Voel je dus vrij om daar eens mee te experimenteren. Je kunt het mengsel ook wat eerder maken en dan even apart zetten. Door het zout droogt het mengsel uit en dan wordt het een wat drogere kruidenmix. Ook erg lekker!

Vlak voordat de oventijd erop zit bak je even het vlees. Je legt de lamskotelet op het bord, garneert het met het kruidenmengsel en serveert dit met de ingrediënten uit de de overschaal. Dit is alles en klaar is je lamskotelet mediterrane stijl. Echt waar, een kind kan de was doen.

Wanneer jij deze lamskotelet mediterrane stijl maakt, laat me dan even weten wat je er van vond. Ik ben benieuwd of jij ook zo’n fan wordt van dit gerecht!

Het lamskotelet mediterrane stijl recept

Lamskotelet mediterrane stijl
Lamskotelet mediterrane stijl
Stemmen: 6
Score: 4.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Lamskotelet mediterrane stijl
Lamskotelet mediterrane stijl
Stemmen: 6
Score: 4.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Pak een ovenschaal en vet deze in met een klein beetje olijfolie.
  3. Leg hier de cherrytomaten in.
  4. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze doormidden. Leg ze naast de cherrytomaten.
  5. Laat de flageolets (groene kidneybonen) uitlekken en leg die weer naast de artisjokharten.
  6. Rist de blaadjes tijm van de takjes en strooi deze over de cherrytomaten, artisjokharten en de flageolets.
  7. Strooi wat zout over het geheel.
  8. Zet de schaal in de oven en verwarm het geheel zo'n 25-30 minuten. De bovenste laag bonen drogen iets uit en de cherrytomaten spatten open. Dat maakt dit gerecht juist superlekker!
  9. Hak vervolgens de peterselie, de knoflook, het citroenrasp en het zout fijn tot een soort pesto. Dit gaat straks over het vlees.
  10. Nu heb je even niets te doen.
  11. Start een kleine 10 minuten voor tijd met het vlees. Zet een braadpan op het vuur en doe de boter in de pan.
  12. Bak hierin de lamskoteletten aan beide kanten mooi bruin.
  13. Verdeel de lamskoteletten over de borden.
  14. Garneer het vlees met de peterselie "pesto".
  15. Haal de schaal uit de oven en server de cherrytomaten, artisjokharten en de flageolets ernaast.
  16. Schenk het vocht uit de schaal en verdeel het over de groenten en de bonen.
  17. Klaar is de lamskotelet mediterrane stijl, eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. Fijne smaken combinatie, Carlo! Maar moet er bij de pesto, uit mijn ervaring, niet die theelepel olie?

    Groet, Michel Smult

    1. Ja, dag kan zeker. Ook erg lekker. Ik heb het niet gedaan om het totale aantal calorieën wat te beperken, maar een theelepel olie is nu ook weer niet zo’n groot verschil. Dus een prima aanvulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *