Salade tijdens de lunch
Het fijne van een salade tijdens de lunch is dat je geen after-lunch-dip krijgt. Een after-lunch-dip ontstaat doordat je bloedsuikerspiegel snel stijgt en daarna enorm daalt. Dat is ook het moment wanneer je weer “trek” krijgt in iets, ofwel snaaigedrag begint te vertonen. Dat terwijl je eigenlijk nog vol zit van de lunch.
Snelle koolhydraten laten je suikerspiegel snel stijgen. Die zitten bijvoorbeeld in wit brood en witte pasta. Koolhydraten heb je wel nodig als mens. Gelukkig zitten er in groenten en fruit ook koolhydraten. In fruit iets meer dan in groenten. In deze lunch salade zitten dus wel koolhydraten, maar niet veel. Het is dus een koolhydraatarme maaltijd. Het voordeel hiervan is wel weer dat je suikerspiegel stabiel blijft, waardoor je na deze lunch salade geen after-lunch-dip hebt. Kun je weer vol energie aan de slag na de lunch.
Op deze site vind je genoeg salades die je prima van tevoren kunt maken.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Opbouw van een salade
Een salade voor de lunch is heel simpel te maken. Het bestaat uit een aantal onderdelen. Je hebt de groenten, een dressing, smaakmakers en eventueel vlees/vis/eieren/etc.
Als je kijkt naar deze salade dan heb je als groenten de Romaine sla en de cherrytomaten.
De dressing wordt gemaakt met de mayonaise, wat water, kaas (Grana Padano) en knoflook.
Dan wordt er een complete mix aan smaakmakers toegevoegd zoals de olijven, kappertjes, bosuitje en de pijnboompitten. De pijnboompitten worden vooral toegevoegd in verband met de structuur. Zo heeft de salade ook iets knapperigs.
Als laatste gaan er ook nog twee eieren, in kleine stukjes gesneden, doorheen.
Een lunch salade recept
- 2 stuks bosuitjes
- 250 gram cherrytomaten
- 2 stuks eieren
- 20 gram Grana Padano
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 350 gram Romaine sla
- 100 gram Taggiasche olijven
- 2 eetlepels water
- Zet als eerste een klein laagje water op om zo snel mogelijk de eieren te koken. Doe dit in een pan met een stoommand. Je hebt een hardgekookt ei door deze 10 minuten te stomen (zie https://supersnelgezond.nl/ei-koken/).
- Snijd voor deze lunch salade eerste de Romaine sla. Deze wordt ook wel romanasla, Romaanse sla of romaine genoemd.
- Halveer vervolgens de cherrytomaatjes en doe deze bij de sla.
- Maak de dressing door de twee eetlepels mayonaise, 2 eetlepels water, 20 gram geraspte Grana Padano en een fijngehakt teentje knoflook te mengen. Schenk de dressing over de salade.
- Voeg de smaakmakers toe; voeg 100 gram Taggiasche olijven, 2 eetlepels kappertjes en 2 (in ringetjes gesneden) bosuitjes toe.
- Hak als laatste het hardgekookte ei in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de salade.
- Hussel het geheel goed door elkaar en klaar is de lunch salade.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
“De” knop voor watsapp is voor mij onvindbaar. Wat doe ik verkeerd??
De groene knop met de tekst “Deel via WhatsApp” is alleen zichtbaar op de iPhone en die staat als het goed is boven het stukje tekst.
Ik zie bij veel salades olijven staan. Door wat kan je dit vervangen als je dit echt niet lekker vindt?
Ik ben ook wel benieuwd naar vervanging voor de olijven (en de kappertjes).
Hi Shirley (ik zie je berichtje net pas) en Anouk, je zou beide kunnen vervangen door zongedroogde tomaatjes. Groetjes Carlo