Marokkaanse zoete aardappelsalade met pastinaak
Spread the love!

Over de Marokkaanse zoete aardappelsalade met pastinaak

De Marokkaanse zoete aardappelsalade is in de regel een bijgerecht. In dit geval is het een hoofdgerecht geworden door de groente die er aan toegevoegd wordt. De pastinaak en de wortel breiden het spectrum uit dat bepaald wordt door de zoete aardappel. De zoete smaken krijgen hierdoor veel meer dimensie.

De tomaten die toegevoegd worden maken het geheel wat smeuïger. Mocht je merken dat het gerecht toch nog te droog is, voeg er dan wat water aan toe en hussel het geheel nog eens goed om.

Het Marokkaanse zoete aardappelsalade met pastinaak recept

Marokkaanse zoete aardappelsalade met pastinaak
Marokkaanse zoete aardappelsalade
Stemmen: 6
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Marokkaanse zoete aardappelsalade met pastinaak
Marokkaanse zoete aardappelsalade
Stemmen: 6
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zet een pan met een laag water op het vuur voor de aardappelen.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes/plakjes van maximaal 2 bij 2 cm. Wacht totdat het water kookt en kook de 400 gram aardappelen dan ongeveer 7 minuten.
  3. Schil de wortelen en pastinaak met een dunschiller.
  4. Pak je mandoline (zie het artikel “Snijden met een mandoline“). Snijd de wortelen en pastinaak in dunne plakjes.
  5. Snijd de tomaten in smalle partjes.
  6. Schil het uitje en hak het fijn en doe dit ook met de knoflook. Nu heb je nagenoeg de gehele ‘mise en place’ klaar. Houd je niet van haasten, maak dan je mise en place geheel klaar voordat je begint. Dan duurt het alleen ietsjes langer voordat je klaar bent.
  7. Zet een grote wok op het vuur. Doe hier wat olijfolie in samen met het ui en de knoflook.
  8. Terwijl dit warm wordt, rasp er de 1,5 cm gember bij in. Doe er ook gelijk het kleine plukje saffraan bij en wat zeezout.
  9. Snijd een citroen door midden en pers de helft uit. Blus de ui en knoflook met het citroensap. Zet het vuur eventjes laag.
  10. Giet de aardappelen af en doe die in de wok, samen met de rest. De olijven, de wortel, pastinaak, de tomaten, de 1/2 theelepel komijn en de theelepel paprikapoeder. Zet het vuur weer hoog.
  11. Roerbak het geheel goed. De wortel en pastinaak hoeven niet helemaal doorgekookt te worden. Die mogen juist knapperig blijven. Beiden kun je namelijk ook gewoon rauw eten.
  12. Strooi vlak voor het opdienen de koriander blaadjes er doorheen en hussel het geheel nog even goed door elkaar.
  13. Voeg wat water toe als het gerecht erg droog is.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

  1. Ik wil eigenlijk morgen dit gerecht proberen maar met knolselderij in plaats van pastinaak mijn man vindt de pastinaak niet zo lekker wat denk je gewoon doen?

  2. Begrijp ik het goed, dat dit een WARME salade is?
    Niet om onaardig te doen, maar waarom noem je het een salade?
    Lijkt mij een gewoon lekkere groenteschotel.

    1. Dank voor de tip! Die doe ik samen met de olijven, de wortel, pastinaak, de 1/2 theelepel komijn en de theelepel paprikapoeder erbij. Ik zal de tekst aanpassen.

  3. Hallo Carlo,
    Ik ben nog niet verder gekomen dan een paar smoothies en de thaise wokschotel, maar van het ‘bladeren’ door je site en lezen van de recepten word ik helemaal blij!
    Morgen weer wat ingrediënten inslaan en dan verder experimenteren.
    Je enthousiasme moge duidelijk zijn en ik ben ook aan extra energie toe, dus….
    Tóp!
    Dank je en groet,
    Hetty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *