Over de paksoi venkel met gebraden kalkoenfilet
Dit paksoi venkel met gebraden kalkoenfilet recept is geen traditioneel gerecht. Het is een aparte combinatie, maar erg lekker en gezond plus snel klaar.
Paksoi is een aparte groente. In dit gerecht gebruiken we 400 gram. Dat zijn echter slechts 36 kCal. Het zit echter nog steeds wel vol vitamine en mineralen. Het bevat bijvoorbeeld zelfs meer vitamine A dan kolen, zoals bloemkool.
Paksoi is lekker met vis, vlees maar ook met rijst, in soepen of in een stampot. Zorg er tijdens het bereiden wel voor dat je de groente niet te lang verhit zodat de knapperige smaak behouden blijft.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
De smaak van paksoi is uitgesproken, waardoor slechts weinig zout of kruiden hoeft te worden toegevoegd. Naast de paksoi zit er ook venkel in dit gerecht. Dat heeft ook een uitgesproken smaak, vandaar dat we weinig extra smaken toevoegen. Een simpele dressing van sinaasappel is al voldoende om het gerecht heel veel smaak te geven. Het beetje peper en zout maak het af.
Het paksoi venkel met gebraden kalkoenfilet recept
- 1 beetje Italiaanse kruiden
- 250 gram kalkoenfilet
- 7,5 gram munt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 struik paksoi
- 1 beetje peper
- 1/2 stuk sinaasappel
- 200 gram venkel
- 1 beetje zout
- 2 eetlepels zwarte olijven
- Doe een klein beetje olijfolie in een braadpan. Snijd de kalkoenfilets in 6 stukken. Smeer vervolgens de kalkoen in met de Italiaanse kruiden en een beetje peper en zout. Braad vervolgens de kalkoen mooi bruin.
- Snijd ondertussen de paksoi in dunne repen. Snijd ook de venkel in dunne reepjes. Het is het lekkerst om de venkel heel dun te snijden.
- Maak erna de dressing van de sinaasappelsap, de 2 eetlepels olijfolie, 2 handjes munt, fijngehakt, en wat peper en zout. Meng het geheel tot een egale dressing. Schenk deze over de paksoi en de venkel.
- Voeg de 2 eetlepels zwarte olijven toe en hussel het geheel vervolgens goed door.
- Verdeel de groente over twee borden.
- Tegen deze tijd zal ook de kalkoenfilet goed gaar zijn. Leg op elk bord met groente 3 stukken en server het gerecht direct.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Erg genoten van het recept ik heb het met gerookte haring ,ik had een halve paksoi heb er extra dan rucola een paar stengels bleekselderij en een avocado door gedaan jammie!!😋😋
Leuk om te lezen dat je er je eigen en gezonde twist aan hebt gegeven! 💪👍
Hoe smaakt venkel eigenlijk ? ik heb dit nog nooit gegeten namelijk.
Venkel smaakt een beetje naar anijs. Het is een tikje apart, maar ik vind het erg lekker. Daarnaast is het heel erg knapperig, vandaar dat ik het in dunne plakjes lekkerder vindt. Dan hoef je niet zo te “knagen”.
Moet de venkel en paksoi helemaal niet opgewarmd worden??
Hoi Jorick, de venkel en paksoi hoeven niet opgewarmd te worden. Als je het liever warm eet, zou het kort kunnen roerbakken. Eet smakelijk, Carlo