Over de pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet
Pappardelle van courgette is zo’n supertip. Op die manier krijg je met die gerecht heel gemakkelijk weer extra groente binnen. Ideaal in een tijd waarin het overgrote deel van de Nederlanders te weinig groenten nuttigen.
Dit gerecht is het lekkerste met verse pesto. Tegenwoordig kun je die al in de koeling bij je supermarkt vinden. Kies ook echt voor de verse pesto, die bepaald namelijk voor een heel groot deel de smaak sensatie van dit gerecht.
Ben je er klaar voor? De komende 15 minuten wordt even hard werken. Maak je het gerecht voor de eerste keer? Lees het dan van te voren goed door. Visualiseer elke stap, dat helpt je het gerecht sneller te bereiden.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet recept
- 100 gram spinazie
- 250 gram cherrytomaten
- 1 stuk citroen
- 1 stuk courgette
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1/2 theelepel geraspte gember
- 2 eetlepels groene pesto
- 3 eetlepels honing
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 stuk ui
- 250 gram zalmfilet
- Zet de oven op voorverwarmen, 230 graden.
- Smeer een ovenvaste schaal in met wat olijfolie. Leg de zalm in de ovenvaste schaal.
- Nu eerst de marinade maken voor de zalm. Doe de volgende ingrediënten in een schaaltje: -rijststroop of honing -sap van een de citroen -sojasaus -dijonmosterd -geraspte verse gemberwortel
- Roer het geheel goed door, totdat er een mooie gladde marinade ontstaat. Leg de zalm in een ovenvaste schaal en giet de marinade eroverheen.
- Nu willen we ongeveer 2 cm brede dunne plakken courgette fabriceren. Begin eerst met de courgette te schillen met een aardappelschilmesje. Pak dan de mandoline. Schaaf nu een paar lange plakken. Draai de courgette een hele slag. Schaaf weer een paar lange plakken. Draai de courgette weer een hele slag. Ga net zo lang door totdat je een hele dikke plak van ongeveer 2 tot 3 cm over hebt. Snijd nu de rest plakken van de dunste kant. Zet de courgette nog even apart.
- Zet de zalm in de oven. Bak ze 4-6 minuten. De vis moet nog iets terugveren als je erop drukt.
- Schil het uitje en snipper het fijn. Pel het teentje knoflook en hak die fijn. Doe dit met wat olijfolie in een grote wok. Terwijl de pan heet wordt kun je de cherrytomaatjes halveren. Roer tussendoor wel even in de pan.
- Blus het uitje en de knoflook met de rest van het citroensap. Voeg de cherrytomaatjes en de 100 gram spinazie toe. Roerbak dit totdat je ziet dat de spinazie gaat slinken, voeg dan snel de courgette en twee eetlepels pesto toe. Roerbak zo kort dat het net genoeg is voor de courgette om warm te worden, maar meer niet.
- Verdeel de inhoud van de pan over de 2 borden en leg de zalm ernaast. Giet nog wat extra saus over de zalm.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Net gegeten. Super lekker.
De pesto heb ik zelf gemaakt van ingrediënten die ik in huis had. Pecannoten, spinazie, oude kaas, knoflook en olie.
Hoi Nelleke, wat leuk om te lezen. En, zelfgemaakte pesto… superlekker natuurlijk! Groetjes, Carlo
Carlo! Mijn vriend was zo bijzonder blij verrast toen hij een hap nam. Het is een hele mooie combinatie: de gemarineerde zalm met een klein Oosters tintje en de door de pesto afgemaakte groente. Super, we hebben zo genoten van dit gerecht.
Hi Herma, wat leuk om te lezen! Fijn dat jullie er zo van genoten hebben 👍
Oeps Carlo, de rest van de citroensap zit al in de marinade! ):(
Oeps! 🙂 Was het nog wel lekker?
Beste Carlo, de recepten zijn allemaal erg lekker en ik ben ook al bijna 9 kg afgevallen 😉
Alleen is het wel zo sinds ik jou recepten maak heb ik vaak last van mijn darmen. (Diarree en dan weer obstipatie) Ik heb al eens laten testen van wat dat zou kunnen zijn.. Het schijnt dat ik een lactose intolerantie heb en verder slecht tegen tomaten,varkensvlees en champignons kan… Zelf heb ik ontdekt dat spinazie wel eens de boosdoener kan zijn.. Er zit vaak spinazie in je recepten, met wat zou ik dat eens kunnen vervangen??
Dag Marian,
Fijn te horen dat je ze allemaal erg lekker vindt en wat een mooi resultaat!
Wel vervelend om te horen dat je vaak last hebt van je darmen. Goed dat je er bewust op let wat het zou kunnen zijn. Darmklachten kunnen heel veel verschillende oorzaken hebben en een lactose intolerantie is er zeker ook eentje van.
Het hangt er vanaf in wel gerecht de spinazie zit. In een warme maaltijd zou je het kunnen vervangen door bijvoorbeeld boerenkool (zoals in een stamppot) of paksoi (in een wat lichter gerecht). In een salade zou ik je het kunnen vervangen door een slasoort. Bijvoorbeeld bindsla, ook bekend als Romeinse sla of Romana sla. Datzelfde geldt voor een smoothie, dan zou ik ook een slasoort kiezen.
Ik hoop dat dit je vraag beantwoordt en je snel van je darmproblemen af bent.
Een aanvullende tip, houd een voedingsdagboek bij en geef je darmen 3x per dag “een cijfer” (0 is uitermate slecht, 10 is supergoed). Wanneer je een aantal keren een lage score hebt, dan is het goed om naar de 24 uur (soms 48 uur) daarvoor te kijken en de overeenkomsten te zoeken. Zo vind je van zelf na een tijd iets wat altijd terugkomt in combinatie met de klachten.
Heel veel gezondheid gewenst!
Carlo
Super lekker. Zelfs de kinderen konden niet ontkennen dat ze het niet vies vonden!
Goed te horen!