Simpele warmgerookte zalm met bietensalade
Spread the love!

Over het simpele warmgerookte zalm met bietensalade recept

Deze simpele warmgerookte zalm met bietensalade bestaat uit slechts 5 ingrediënten, à la Jamie. Olijfolie, peper en zout worden niet meegerekend.

Het gerecht is supersimpel, maar de smaakcombinatie is briljant. Het gerecht gaat uit van de pure smaken van de ingrediënten en natuurlijk bewezen succesvolle combinaties. Zalm en dille is zo’n bewezen combinatie, net als de toevoeging van de mierikswortel.

MierikswortelVoor de mierikswortel gebruik ik de fijngeraspte mierikswortel, gebruiksklaar bereid. Daar zit suiker en wat e-nummers in. Daar maak ik me echter niet druk om. De dressing op basis van deze mierikswortel zorgt ervoor dat je het gerecht superlekker maakt en zo stiekem even 450 gram groenten (!) per persoon eet. En dat in een tijd waarin slechts 5% van de volwassenen en slechts 1% van de jongeren in Nederland de absolute ondergrens van 200 gram per dag haalt is dat natuurlijk helemaal te gek. Dáár zit dé gezondheidswinst en dan kun je dat kleine beetje suiker en die kleine hoeveelheid e-nummers gewoon zien als geneuzel in de marge.

Daarbij eet je ook nog eens vette vis. Iets waarvan 80% in Nederland te weinig eet. Kortom, dit gerecht biedt je ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Hiermee eet je al gezonder dan zo’n 98% van de Nederlanders en het is nog eens écht lekker ook! 😍

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het simpele warmgerookte zalm met bietensalade recept

Simpele warmgerookte zalm met bietensalade
Simpele warmgerookte zalm met bietensalade
Stemmen: 18
Score: 4.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Simpele warmgerookte zalm met bietensalade
Simpele warmgerookte zalm met bietensalade
Stemmen: 18
Score: 4.17
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de olijfolie in een kom met een beetje peper en zout.
  2. Pluk de dunne takjes van de dille en scheur ze in kleinere stukjes. Voeg dit toe aan de olijfolie.
  3. Snijd de komkommer in hele dunne plakjes.
  4. Voeg de komkommer toe aan de olijfolie en de dille.
  5. Hussel het geheel goed door elkaar.
  6. Doe twee eetlepels van het vocht van de bieten in een aparte kom en voeg hier de mierikswortel aan toe.
  7. Meng dit tot een egale dressing.
  8. Snijd de bieten in partjes.
  9. Verdeel de komkommer en de biet over de borden.
  10. Leg hier de warmgerookte zalmfilet bovenop.
  11. Garneer de warmgerookte zalmfilet en de biet met de mieriksworteldressing.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Een Commentaar

  1. Wat een heerlijk fris gerecht op zo’n super warme avond. Tja geen koolhydraten maar wel met een heerlijk koel glas witte wijn. Ik heb een halve ipv een hele komkommer gebruikt. Het is zeker een blijvertje, een verwennerij voor mijn smaakpapillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *