Over het spinaziesalade met gekarameliseerde peer en geitenkaas recept
Deze spinaziesalade met gekarameliseerde peer en geitenkaas is verrassend lekker! Het is helemaal niet zo veel, maar het vult toch goed.
Dit gerecht is zo lekker omdat peer en geitenkaas een gouden combinatie is. Daarbij bevat het gerecht alle smaken. Zoet van de peer, zout van de kaas, het bitter in de walnoot en het zuurtje in de olijf die ik heb gekozen. Ik ben superfan van Taggiasche olijven, maar in dit geval passen de Royal Kalamata olijven beter.
De kleine Kalamata olijf is een typische Griekse olijf, genoemd naar de stad Kalamata in het zuidelijke Peloponessos. Deze olijven halen hun hoge populariteit aan hun herkenbare lekkere, fruitige smaak. Kalamata olijven hebben een karakteristieke zwarte of diep paarse kleur.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Kalamata olijven zijn een uniek product. Ze hebben dan ook volgens de EU-wetgeving een beschermde status. Enkel die olijven uit een precies afgebakend gebied mogen de naam “Kalamata” dragen.
Verder heb ik uit gemak gekozen voor peer in blik. Er wordt wel suiker aan toegevoegd, maar dat verdwijnt voor het overgrote deel in de gootsteen op het moment dat je het sap wegschenkt. En van een beetje suiker gaat niemand dood. De aanbeveling is om niet meer dan 50 gram toegevoegde suiker te nuttigen per dag en bij voorkeur niet meer dan 25 gram. Dat beetje dat op de peer achterblijft is dus echt geen ramp.
Maar, voel je vrij om voor verse peren te gaan. Een rijpe verse peer smaakt stiekem ook lekkerder, dat moet ik toegeven.
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het spinaziesalade met gekarameliseerde peer en geitenkaas recept
- 230 gram AH Halve peren op lichte siroop
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 beetje peper
- 2 eetlepels Royal Kalamata olijven zonder pit
- 200 gram spinazie
- 25 gram walnoten
- 120 gram zachte geitenkaas 50+
- 1 beetje zout
- Doe een eetlepel olijfolie in een pan en zet deze op het vuur.
- Snijd de peer in repen en bak deze totdat ze beginnen te verkleuren.
- Blus ze af met een eetlepel honing en een eetlepel balsamicoazijn en haal de pan gelijk van het vuur.
- Hussel het geheel even goed door elkaar, zodat de peer een mooi laagje honing en balsamicoazijn krijgt.
- Voeg een eetlepel olie en wat zout en peper toe aan de spinazie en hussel het geheel goed door elkaar.
- Verdeel de spinazie over de borden.
- Verdeel de peer over de borden.
- Verbrokkel de geitenkaas en verdeel het over de borden.
- Verbrokkel de walnoot en verdeel het over de borden.
- Verdeel de olijven over de borden.
- En klaar is de spinaziesalade met gekarameliseerde peer en geitenkaas. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
We hebben hem gegeten als avondeten. We hebben voor 2 personen 2 conference peren gebruikt. Deze geschild en gebakken. De peren waren na een week nog niet rijp. Maar in de pan werd deze verrassend zacht, en heerlijk zoet. We hebben de geitenkaas ook even aangebakken, en als een ronde plak op de salade gelegd. Ik het balsamico-honing- perenvocht hebben we de walnoten nog even aangebakken.
Het was smullen! Deze houden we er in.
Wat leuk om te lezen dat je zo lekker aan de gang bent gegaan met het recept. Fijn dat het zo smaakte en het een blijvertje is. Met gezonde groeten, Carlo
Wat heerlijk die peren zo klaargemaakt. Perfecte combinatie precies zoals je beschreven hebt. Wij hebben de salade als avondeten gegeten met een plak gegrilde haloumi, zeer smaakvol. Toppertje wederom
Hi Herma, goed te horen en een leuke toevoeging. Dankjewel voor het delen, daar word ik dan weer blij van 🤗👍.