Spinazie witte bonen tijm dip

Spinazie witte bonen tijm dip

Een borrelplank mag ook gewoon wel eens ongezond zijn, maar deze spinazie witte bonen tijm dip is niet alleen gezond, het is ook gewoon superlekker! Ik vul zo’n dip altijd aan met twee soorten groenten, zoals komkommer en paprika of komkommer en bloemkool. Zo eet je heel makkelijk toch weer wat groente. Daarnaast serveer ik…

Baba ganoush soep

Baba ganoush soep

Baba ganoush is een overheerlijke auberginepuree uit de Mediterrane keuken. Dit idee heb ik als basis gebruikt voor deze simpele, maar superlekkere soep! Ik kwam op het idee door een smaakbijbel die ik af en toe gebruik om inspiratie op te doen. In die smaakbijbel staan duizenden ingrediënten, alfabetisch gerangschikt en met kruisverwijzingen. Dit biedt…

Schwarzwälder kirsch-smoothie

Schwarzwälder kirsch-smoothie (vegan)

Taart als ontbijt? Ja hoor, lekker én gezond. Wat dacht je van deze Schwarzwälder kirsch-smoothie? Ik heb wel een klein beetje vals gespeeld… 🤭. Laten we bij het begin beginnen, dan beken ik erna wel wat ik heb uitgespookt… Er zit een portie bonen in. Dat is supergezond. De Gezondheidsraad raadt zelfs aan om wekelijkst…

Salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes

Salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes

Weer een toppertje deze salade met bloemkoolrijst, kikkererwten en granaatappelpitjes. Een combinatie van het Midden-Oosten en India. Heerlijk en gezond! Voor dit gerecht gebruik ik de Jonnie Boer Za’atar kruidenmix om de bloemkoolrijst te kruiden. Let op, dit is de uitzondering op de regel als het gaat om de kruidenmixen van Jonnie Boer. In de…

Aloo gobi

Aloo Gobi

Aloo gobi is een vegetarisch gerecht uit het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden. Snel te bereiden en superlekker! Deze hartige bloemkool- en aardappelschotel is waarschijnlijk de meest voorkomende en eenvoudige plantaardige curry die je overal in India kunt vinden. Goedkoop, vullend en slechts toevallig vegan. Aloo betekent aardappel. De aardappel is…

Mexicaanse rijst met bonen

Mexicaanse rijst met bonen

Mexiaanse rijst met bonen, dat ik hier de afgelopen jaren niet eerder aan heb gedacht. Supersimpel en superlekker. Natuurlijk ook gezond, dus alles in één. De Mexicaanse keuken is een samensmelting van de Azteekse en de Spaanse keuken. Het basisingrediënt is maïs dat tot vele vormen verwerkt wordt. Daarnaast komen chilipepers en tomaten in bijna…

Havermout risotto met tomaat en bosui

Havermout risotto met tomaat en bosui

Havermout risotto is simpelweg een hartige variant op havermoutpap. Dit gaat heel makkelijk door wat Italiaanse kruiden en een beetje zout toe te voegen. In dit geval heb ik als aanvulling gekozen voor tomaten en bosui. Je kunt net zo makkelijk de tomaat vervangen door paprika bijvoorbeeld. Ik heb de havermout risotto ook wel eens…

Bietencurry uit Sri Lanka met sperziebonen mallum

Bietencurry uit Sri Lanka met sperziebonen mallum

Deze bietencurry uit Sri Lanka met sperziebonen mallum is echt een toprecept! Ideale smaakcombinaties geven je echt even het gevoel op vakantie te zijn. Ik heb heel bewust voor een aantal ingrediënten gekozen. Ik licht even twee belangrijke keuzes toe. Ik heb gekozen voor volkoren basmati rijst. Basmati is een lange, slanke aromatische rijst die traditioneel…