Salade van zalm op een bedje van spinazie
Spread the love!

Over de salade van zalm op een bedje van spinazie

Deze salade van zalm op een bedje van spinazie is een heerlijke lauwwarme salade. De smaken spreken compleet voor zichzelf. Geen overdreven dressing, alleen het sap van een limoen en een beetje peper en zout.

Van de spinazie heb je maar 100 gram nodig. Kijk even bewust naar zakken van 300 gram zodat je de dag erna de rest kunt verwerken in de Spinazie met blauwe bessen smoothie. Een van mijn favorieten smoothies.

Het salade van zalm op een bedje van spinazie recept

Salade van zalm op een bedje van spinazie
Salade van zalm op een bedje van spinazie
Stemmen: 4
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Salade van zalm op een bedje van spinazie
Salade van zalm op een bedje van spinazie
Stemmen: 4
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pak de 100 gram spinazie en scheur de blaadjes. Verdeel het gelijk over twee diepe borden.
  2. Pak een grote kom en maak hier de rest van de salade in. Snijd de rode paprika in blokjes en de 2 tomaten in blokjes.
  3. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees eruit. Dan heb je de avocado gelijk in blokjes.
  4. Snijd het bosuitje in ringetjes en de rode peper fijn. Pers de limoen uit boven de kom en breng het geheel op smaak met zeezout en vers gemalen peper.
  5. Hussel dit deel goed om en verdeel het over de borden.
  6. Schenk een flinke scheut olijfolie in een klein braad pannetje. Zet op het vuur.
  7. Snijd snel het kontje van de knoflook af en sla hem plat (met schil en al) met het lemmet van een groot mes. Haal de schil los van de knoflook en hak de knoflook fijn.
  8. Pak de zalm en snijd deze ook in blokjes.
  9. Voeg de knoflook toe aan de olie en leg de blokjes zalm in de olie. Nu goed opletten, dit gaat heel snel en de zalm moet mooi zacht sappig blijven. Bak de zalm dus heel kort aan alle kanten.
  10. Verdeel de zalm over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *